Itaalia kuuma päikese all

Rein Kasela 20. juuli 2001, 00:00

Nibai Soave Classico 1999 Cesari
Kahvatukollase värvusega. Aroom veidi magus, milles tunda alusmetsa huumust, maasikat, arbuusi. Maitses annab tunda mõnus hape, ümarus, pehmus. Järelmaitse veidi kreemikas, millest areneb hea vürtsi ja happe tasakaal. Salatid, kergemad pastaroad, valge kala, muidugi aperitiiv. Seveerida 8?10 kraadi juures. Poehind 90 krooni.

Masi Soave 2000 Classico Superiore
Hästi hele, kahvatu värvus. Aroom üllatab tugeva virsiku, maasika, aasalillede ja maheda kollase õuna intensiivse buketiga. Maitses kuiv puuviljane, maasikane. Ilus elegantne happesus järelmaitses. Suurepärane aperitiivvein, värsked mereannid, salatid ning kalaroad on omal kohal. Serveerida jahutatult, 7?8 kraadi juures. Poehind 102 krooni.

Masi Valpolicella 1999 Classico Superiore
Kergelt sinakaspunane värvus. Aroom kirsine, vaarikane, maasikane. Kerge puidunüanss ja alkoholi mõju. Maitses samuti vaarikas, kirss ja teised punased marjad vähemal määral. Suvine pitsa, tomatiga pastaroad vähese pipraga, grillkana küpsetatud lisanditega. Serveerida veidi jahutatult, 16?17 kraadi. Poehind 125 krooni.

Santa Cristina 1999 IGT Antinori
Toscana maailmanimega veinidünastia ? markii Antinori keldrites küpsetatud vein. Antinorile omistatakse Itaalia veini taassünni edendamist. Santa Cristina valmistamisel on põhiline mari Sangiovese, lisatud on üle 10% Merlot?d. Sellest ka etiketil IGT ? geograafilise piirkonna tähis. Chianti Classico alla see vein selle tõttu ei sobi. Tugev sinakaspunane värvus. Musta sõstra, ploomi, tubaka, lagritsa ning maalõhn. Annab tunda ka jõhvika nüanss. Maitses kerge park, vürts. Juulikuine kerge mõnus vein. Tugevamad pastaroad, grill-liha, pehmed juustud on omal kohal. Serveerida 17?18 kraadi juures. Poehind 112 krooni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:10
    Otsi:

    Ava täpsem otsing