Riik piirab turgude tegevust

08. august 2001, 00:00

Valitsus hakkab arutama määrust, millega tahetakse kärpida turgudel müüdavate kaupade nimistut ning jätta enamik turumüüjaid tööta. Eelnõu kohaselt keelatakse turul müüa garantiid nõudvaid uusi tööstuskaupu, alkohoolseid jooke, õlut, komisjonile võetud kaupu jms. Turuomanikud on arvamusel, et sellise määruse kehtestamine tähendab turukaubanduse lõppu Eestis.

Hetkeseis: ei saanud illegaalse kaubanduse vastu suunatud määrusest asja ? turul keelati küll näiteks uute tööstuskaupade müük, ent keelust hoolimata käis äri edasi. Seal, kus riik jänni jäi, tegi asjade loomulik areng oma töö ? turgudele on osavalt kannale astunud super- ja hyper-marketid ning eeskätt Säästumarket, mis on suure osa turgude klientidest üle löönud. Illegaalse jaekaubanduse osakaal on siiski suur ? umbes neljandik (ca 4,5 mld kr).

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing