Microlinkile sündis Eesti turul konkurent

ÄP Online 10. september 2001, 00:00

Helmese partneri Andres Agasilla andmetel oli Compaqi turuosa möödunud aastal 21% ja HP-l 8%, seega kokku 29%. Turuliidri Microlinki turuosa oli 30%.

Tegemist on Helmese kogutud andmetega, sest uuringufirmad ei ole veel 2000. aasta ülevaadet avaldanud. ?Kuna turuosade arvutamine pole kunagi koma pealt täpne, võib oletada, et uue HP ja Microlinki turuosad on jämedalt võttes võrdsed,? ütles Agasild.

Arvutituru liidri võimalik muutumine selgub selle aasta müügitulemustest. ?Firmade liitmisel on üks pluss üks harva kaks ? turuosade mehhaaniline kokkuliitmine ei oma mõtet,? ütles Microlinki kommunikatsioonijuht Marti Schmidt kommenteerides, et Hewlett-Packard Company (HP) ja Compaq Computer Corporationi (Compaq) ühinemise tagajärjel on nende summeeritud arvutimüügi turuosa Eestis peaaegu võrdne Microlinkiga.

?Meie arvates on konkurents tervitatav ja Microlink suhtub sellisesse arengusse rahulikult,? lisas Scmidt. ?Pealegi müüvad Microlinki grupi ettevõtted ka arvestatava osa HP ja Compaqi toodetest, nii et nende märkide edu teeks meile rõõmu.?

Schmidti sõnul on PC-tootmine praegu üks Microlinki paljudest tegevusaladest, mis annab ligikaudu 20% ettevõtte käibest ja mille osatähtsus kahaneb.

___________________________________________

06.09.2001 Hewlett-Packard läheb riskile

05.09.2001 Arvutihiiglased ühinevad

05.09.2001 IT-firmasid jääb Eestis vähemaks

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing