Autoklubi hakkab taas korda looma

Tõnu Tramm 14. september 2001, 00:00

Kampaania käigus kontrollitakse tasuta CO sisaldust heitgaasides, tulesid ja käesoleval aastal uudisena ka aku seisukorda. Lisaks tulede kontrollimisele vajadusel ja võimalusel neid ka reguleeritakse.

Nagu tavaks saanud, alustavad mehed tööd 17. septembril Tallinnas Järvevana tee ja Tartu maantee nurgal asuvas Statoili tanklas ja töö kestab 1. novembrini, mil ollakse Paides Õlitähe tanklas.

Autoklubi juhatuse liikme Aivo Kuldmäe sõnul ei ole kolm aastat kestnud kampaania käigus märgata, et tulede korrasolek oleks oluliselt paranenud. Pigem vastupidi. Kui 1999. aasta kampaania käigus oli korras vaid iga 20. auto tuled, siis möödunud aasta kampaania ajal, kui tuled võeti teravdatud tähelepanu alla, olid need korras vaid iga 65. autol. Seega oli möödunud aastal keskmine valesti reguleeritud või rikkega tulede protsent Eestis ligi 95, ehk vaid 5 autode tulesid näitas sinna kuhu tarvis.

Lisaks täheldati ligi viiendikul autodest liigset CO sisaldust, 13 protsendil ei töötanud mootor õigesti jne.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:52
    Otsi:

    Ava täpsem otsing