Tallinna aktsiaturg põrkas üles tagasi

Raivo Sormunen 14. september 2001, 00:00

Tallinna börsil noteeritud aktsiatel paranesid kolmapäeval saadud haavad eile jõudsalt ning aktsiaturg tegi keskmiselt läbi 3 tõusu.

Kõige rohkem tunti huvi Eesti Telekomi aktsia vastu. Väärtpaber kerkis teistest ka märksa enam, lõpetades 45,75 kroonil ehk kõrgemal tasemel kui enne USAd tabanud terrorismiakti. Tugevalt edenesid eile ka nii ülejäänud Euroopa telekomisektori aktsiad kui ka Eesti Telekomi GDR Londonis.

Maaklerid tõdesid uudisteagentuurile Reuters, et Eesti Telekomi aktsia eilne ülessööst tuli neile mõnevõrra üllatusena. Veidi spekuleeritakse turul ehk selle peale, et terroriakti tagajärjel hakatakse maailmas enam kasutama telekommunikatsioonivahendeid.

Investeerimispanga Suprema maakleri Sten Sumbergi sõnul võib Eesti Telekomi aktsiale avaldada positiivset mõju ka see, kui kohalikud telekomioperaatorid ühendavad oma jõud kolmanda põlvkonna mobiilside võrgu väljaarendamiseks.

Märkimisväärselt kosus eile ka Hansapanga aktsia, kerkides 2,9, 141,50 kroonini. Väärtpaberi käive jäi küll võrreldes möödunud päevadega madalamaks, kuid ulatus siiski pealpoole 6 mln krooni joont.

Kuigi börsil tehti eile päris märkimisväärne arv tehinguid, oli küllalt harukordne tõik, et lisanimekirjas ei kaubeldud päeva jooksul ühegi aktsiaga. Põhjus võib olla selles, et seoses kasvanud ebakindlusega on aktsiate hinnanoteeringud tõmmatud lihtsalt liiga laiaks, mis on teinud enamiku lisanimekirja aktsiatega kauplemise raskeks.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:52
    Otsi:

    Ava täpsem otsing