21. sajandi esimene sõda

Warren K. Christolon 17. september 2001, 00:00

President George W. Bushil on õigus, kui ta iseloomustab pretsedenditut terroriakti Ameerika Ühendriikide vastu 21. sajandi esimese sõjana. See agressioon on võib-olla siiski kõige paremini konteksti paigutatud ja selgitatud järgnevas avalduses Any Randi poolt, Institute of California:

?Ameerika on sõjas. Terroristid ründasid teisipäeval Ameerika sõjalisi, finants- ja kultuurikeskusi. Põhiolemuselt polnud need sõjalise agressiooni aktid, vaid uued ja halvimad rünnakud maailmavaatelises sõjas. Olgugi et suunatud Ameerika ehitiste ja kodanike pihta, olid need rünnakud tegelikult mõeldud Ameerika põhiideede ja terve mõistuse, enese huvide, individualismi ja õnne vastu. Täpselt risti vastupidi nende ameerikalike väärtustega oli kamikadze-terroristide motivatsioon eneseohverdus, kollektivism ja inimelu maapealne viletsus.?

Ameerikalikud väärtused ja uskumused on unikaalsed. Viinud lõppkokkuvõttes välja õitsengule ja saavutustele, vaatavad mõned seda kadedusega, see kutsub välja ekstremistide viha, kes on ohustatud ameerikalike väärtuste pidevalt suureneva leviku pärast maailmas.

See rünnak Ameerika ja ameerikalike väärtuste vastu on rünnak kõigi inimeste vastu, kes püüdlevad individuaalse vabaduse kõige kõrgema taseme poole, kes pingutavad oma viljakate saavutuste nimel ja taotlevad õnne oma perekondadele.

Lähemate kuude jooksul oleme tunnistajaks, et Ameerika liitlased ja teised riigid panevad siiralt õla alla oma kohustustele ja vastutusele selles järsku tulnud sõjas globaalse terrorismi vastu.

Nagu tavaliselt, tuleb Ameerika Ühendriikidel asuda liidriks, kuid vaatame, kes veel astub ette, kui kaardid on avatud, ja saab, nagu me USAs ütleme, astuda jutu sisse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing