Kohalik turg vajus USA avanemise eel

Raivo Sormunen 18. september 2001, 00:00

USA börside avanemise ootuses vajus Tallinna börs eile tugeva kauplemisaktiivsuse juures selgelt allapoole. Siiski hoidsid suurema vajumise ära Euroopa börsid, mis tulid hommikupooliku ligi 5sest miinusest pärastlõunaks juba peaaegu plusspoolele välja.

Eilehommikuse USA börside 5se languse taustal ei julgeks suurt lööki Tallinna börsile täna enam prognoosida. Eile võtsid igatahes Euroopa börsid USA languse rõõmuga vastu.

Kõige suurema löögi sai eile Eesti Telekomi aktsia, mille kukkumisele aitas lisaks tema küljes rippuvale tehnoloogiapitserile kaasa sideameti möödunud reedel esitatud kavatsus tunnistada Eesti Mobiiltelefon olulise turujõuga ettevõtjaks. Kohalik telekomisektori aktsia kaotas 4,4 ja taandus 43,75 kroonini.

Langus ja sulgemishind ei olnud aga siiski nii sügav kui möödunud kolmapäeval, kui aktsia käis ära 40-l ning sulgus 43 kroonil.

Kuigi Hansapanga aktsiatega eile tehtud 12 mln kroonine käive meenutas möödunud nädalal aktsiaga tehtud keskmisi päevakäibeid, kasvas väärtpaberiga tehtud tehingute arv tänu väikeinvestoritele märgatavalt, ületades isegi Eesti Telekomi aktsiatega tehtud tehingute koguarvu. Aktsia peatus 138,50 kroonil. Langust 2,5.

Kui möödunud nädalal jätkus investoritel silmi vaid põhinimekirja jaoks, siis eile sattus löögi alla lisanimekirjas noteeritud Saku Õlletehase aktsia, mis taandus tugeva käibe najal ligi 5 ja sulgus viimase aasta madalaimat taset tähistaval 53,75 kroonil.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing