Geeniprojekt kaasab parimaid ressursse

Jürgen Kaljuvee 21. september 2001, 00:00

Maailmas on väga vähe kohti, kus on loodud tingimused selleks, et investorid saaks investeerida, toeks põhjalik äriseadustik, mis tagab läbipaistvuse aruandluses, ning kohtusüsteem, mis suudab lahendada keerulisemaid vaidlusi.

Ettevõtluse arendamise huvides on investoril hea ette teada, et tema õigused on adekvaatselt ja kompetentselt kaitstud. Laialt levinud on müüt, et Delaware´i osariik, kus geeniprojekti Ühendriikide filiaal registreeriti, on vaid maksuparadiis. Kaugel sellest. Delaware pole lihtsalt osariigimaksust vabastatud USA osariik, kusjuures muud maksud, näiteks föderaalmaksud, tuleb tasuda.

Kuna enamik maailma juhtivaid ettevõtteid on algselt maksukliima pärast sinna koondunud, on Delaware?is loodud parim, läbipaistvaim äriseadustik.

Ligi 60 USA suurimatest (nn Fortune 500) firmadest on asutatud ja registreeritud Delaware´is. Näiteks Boeing, American Airlines, Ford, General Motors, Federal Express, Dell, Hewlett Packard, Oracle, Intel, Texaco, Citigroup, Merrill Lynch ja Morgan Stanley (andmed: SEC Filings).

Nimekiri on loomulikult palju, palju pikem, aga mõningad nimed peaks selgitama Delaware?i tähtsust registreerimisosariigina.

Delaware?ist on saanud ainuke koht, kust kõrge riskiastmega ettevõtted alguse saavad. Sealne äriseadustik kaitseb lisaks investoritele ka ettevõtjate huve, selgelt defineerides, mis on kellegi õigused ja kohustused. Selles vallas tekkinud kogemus, mis on omane Delaware?i ametivõimudele, aitab kiiresti ja kompetentselt asju ajada, et ettevõttel oleks võimalik tänapäeva kiiresti muutuva turukonjunktuuriga kohaneda.

Delaware?i tuntus maailma kõige võimsamat äriseadustikku järgiva kohtusüsteemiga ettevõtluspiirkonnana võimaldab paljudel viletsa äriseadustikuga ja ebastabiilsest piirkonnast pärit ettevõttel ka kõrgetasemelist investeeringut saada. Sest kõrgtehnoloogiamaailmas ei tähenda investeering ainult raha, vaid ka know-how?d, sidemeid ärimaailma tippudega ja muid sarnaseid elemente, mis on vajalikud, et ettevõte ning projekt õnnestuks. Sama käib ka Eesti Geeniprojekti kohta.

___________________________________________

Eesti geeniprojekti rahastaja tuleb offshore-piirkonna kaudu

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing