Vallatledes armastusega

Reet Weidebaum 28. september 2001, 00:00

Eesti Draamateatri hooaja avaesietenduse lavastaja pöördumises vaataja poole seisab: ?... Ainult armastus on läbi aegade oma piirjooned ja sisu säilitanud. Ja sellega me naljatlemegi.?

Etendus algab juba sisenemisel hõõguvpunasesse saali, mille kunstnik Lilja Blumenfeld on vooderdanud peeglitega. Nii muutub peeglisse piiluv publik lõbusaks hulgaks mitmekordseteks, iseenese ja naabriga tõtt vaatavateks inimesteks. Mäng on alanud!

Etendust alustab koor Andres Puustusmaa kehastuses, kelle sissejuhatav etteaste lubab stiilset, vaimukat ja nauditavat õhtut. Ning ta ei peta, etendus on täis vallatuid kurve ja romantikat, vaimukat dialoogi ja näitlejamängu.

Romeo-Julia stiilis loos end, teineteist ja oma suhtehakatist ülitõsiselt võttev romantiline armastajapaar on armas ja naljakas, hoolimata kergelt karikeeritud mängulaadist siiras ja hingeminev. Kiidusõnu tahaksin öelda tegelikult kõigile näitlejatele mängutoosisarnasest tüüpide galeriist ? laval on lisaks nimetatutele Tõnu Mikiver, Tõnu Aav, Kaie Mihkelson, Külli Reinumägi ja Margus Prangel.

Jääb üle nõustuda näidendi tõlkija Lauri Leesiga, kelle arvates tuleks lavastus kindlasti ära vaadata, sest kes teab, millal Musset?d Eestimaa lavadel jälle teha võetakse ning kas see siis ka nii nauditaval moel vaataja ette jõuab.

Alfred de Musset ?Armastusega ei naljatleta?
Lavastaja Tiit Ojasoo, tõlkija Lauri Leesi
26. ja 28.09., 4., 14., 20., ja 24.10.
Piletid Draamateatri kassas ja Piletipunktis. Tel (0) 644 3378

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:11
    Otsi:

    Ava täpsem otsing