10. oktoober 2001 kell 11:18

Saku Õlletehas haaras kolmandas kvartalis pool Eesti õlleturust

Kodumaine kvaliteetõllede tootja Saku Õlletehas saavutas Eesti õlletootjate andmetel kolmandas kvartalis rekordilise viiekümne protsendilise turuosa, mis on kahe turupunkti võrra suurem, kui eelmises kvartalis.

Saku Õlletehase juhatuse esimehe Cardo Remmeli sõnul otsustas ettevõte seoses heade müügitulemustega kolmandas kvartalis luua Saku Gümnaasiumi toetusfondi, mida õlletehas regulaarselt rahastaks. 'Saku Gümnaasiumi toetusfondi esimestest rahadest on kavas finantseerida kooli remonttöid ning uue klaveri ostmist,' väitis Saku Gümnaasiumi direktor Olavi Otepalu.

Ettevõtte kolmanda kvartali müügimahuks kujunes ligemale 18 miljonit liitrit, mis on ligemale 24% suurem, kui eelmise aasta samal perioodil ning üle 7% suurem võrreldes tänavu aasta teise kvartaliga.

Saku Õlletehase 50% turuosa saavutamisele aitas Remmeli sõnul kaasa eelkõige tänavu aasta juulikuu müük, mis kujunes Saku Õlletehase toodete kõigi aegade müügirekordiks. Ettevõtte tänavu aasta juuli kogumüügiks kujunes üle 8 miljoni liitri, mis on 53% võrra suurem võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.Tänavu aasta lõpu seisuga on Saku Õlletehas planeerinud saavutada 49% suurust turuosa kogu Eest õlleturust.Saku Õlletehas on heade müügitulemuste arvelt toetanud ligemale kümne aasta jooksul mitmeid Eesti sportlasi, spordiliite ning võistlusi nagu Tartu Maraton, Eesti Suusaliit, Saku Suverull, korvpallimeeskonda Tartu Rock, Eesti Olümpiakomiteed ning finantseerinud Eesti kunstiprojekte.

Saku valla suurima tööandjana on Saku Õlletehase AS sponsoreerinud Saku kohalikke asutusi ning aidanud kaasa kohalike spordi- ja kultuuriürituste korraldamisel.

Saku Õlletehase AS on Eesti õlleturu liider alates 1993. aastast tänaseni, omades Eesti Õlletootjate Liidu andmetel keskmiselt 48% suurust turuosa kogu Eesti õlleturust ning keskmiselt 51% suurust turuosa kodumaiste õlletootjate turust.

Hetkel kuum