Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Suhtlustarkvaraga saab kätte ka mobiilikasutaja

  Kui suhtlustarkvara kasutajatest mõni töölaua taga ei juhtu olema, siis saab ta kätte ka teadet otse mobiilile saates, kui tarkvara vastavalt seadistatud on. Tuntud kommunikatsiooniprogrammid MSN Messenger ja ICQ võimaldavad seda ka mõnede Eesti mobiilioperaatorite võrgus olles.
  Microsofti MSN Messenger on tavaliselt kaasas enamuses Windowsi kasutajate arvutites. Kui töökaaslaste või partneritega suhtlustarkvara kaudu suhelda või teateid saata, peab tavaliselt olema ka teine pool arvuti taga ning kasutama sama programmi.
  Kuid MSNi seadetes on olemas teenus MSN Mobile. Sealt saab kasutaja määrata oma mobiilse seadme, kuhu saadetakse teiste kasutajate teated siis, kui nad on ära. Kuna mobiilseadmed arenevad ülikiiresti, ei esita tarkvara erilisi piiranguid: peaasi, kui on olemas kehtiv rahvusvahelises formaadis number või ka internetiaadress ning tähemärkide arv, millega mobiiliteate pikkust piirata. GSM telefonile teate saatmisel tuleks pikkus piirata 159 tähemärgini.
  ICQ kui üks tuntumaid ja vanemaid suhtlustarkvarasid on nagu ikka üllatanud funktsioonide rohkusega ja ka mobiili kaudu suhtlemine on tal teistest võimalusterohkem. ICQ SMS keskuse kaudu saavad kasutajad koguni suhelda üksteisega nagu jutukas, olenemata sellest kas kõik vestlusest osavõtjad on arvuti taga või mitte. Oma programmis vastavaid seadeid muutes ja lisades mobiilinumbri saavad teised saata GSM telefonile teateid ja telefonilt saab Reply valides neile teadetele ka vastata. Igale kasutajale eraldatakse ICQ SMSi unikaalne telefoninumber.
  Kui mõnede inimestega on vaja mobiililt tihedamini suhelda, tuleks telefonis salvestada nende ICQ SMSi numbrid, millele SMSi saates jõuab see nende ICQ programmi kaudu arvutisse kohale.
  Lisaks saab mõlemas suhtlustarkvaras tellida mobiilile ka olulisi teateid: uudiseid, ilmateadet, börsi-infot, valuutakursse, reisi-infot. Mõistagi vaid inglise või mõnes muus rahvusvahelise suhtlemise keeles.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Inglise keskpank kavatseb karmistada krüpovaluuta reegleid
Inglise keskpanga sõnul näitab krüptovarade väärtuse 2 triljoni dollari suurune langus turu haavatavust ning vajadust karmima õiguskaitse ja regulatsiooni järele, vahendab Bloomberg.
Inglise keskpanga sõnul näitab krüptovarade väärtuse 2 triljoni dollari suurune langus turu haavatavust ning vajadust karmima õiguskaitse ja regulatsiooni järele, vahendab Bloomberg.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Europol vahistas üle 130 lastega kaubitseja
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Kallis maagaas kruvib elektri hinda Eesti-Soome merekaabel homme-ülehomme hoolduses
Juunikuu keskmine elektri börsihind ulatus Eesti hinnapiirkonnas 174 euroni megavatt-tunni eest, mis jääb alla vaid detsembrikuus nähtud aegade kõrgeimale näitajale. Maagaasi kõrge hinna tõttu näitavad tulevikutehingud kallist hinda ka järgnevateks kvartaliteks.
Juunikuu keskmine elektri börsihind ulatus Eesti hinnapiirkonnas 174 euroni megavatt-tunni eest, mis jääb alla vaid detsembrikuus nähtud aegade kõrgeimale näitajale. Maagaasi kõrge hinna tõttu näitavad tulevikutehingud kallist hinda ka järgnevateks kvartaliteks.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.