Suhtlustarkvaraga saab kätte ka mobiilikasutaja

Kaido Einama 11. oktoober 2001, 00:00

Kui suhtlustarkvara kasutajatest mõni töölaua taga ei juhtu olema, siis saab ta kätte ka teadet otse mobiilile saates, kui tarkvara vastavalt seadistatud on. Tuntud kommunikatsiooniprogrammid MSN Messenger ja ICQ võimaldavad seda ka mõnede Eesti mobiilioperaatorite võrgus olles.

Microsofti MSN Messenger on tavaliselt kaasas enamuses Windowsi kasutajate arvutites. Kui töökaaslaste või partneritega suhtlustarkvara kaudu suhelda või teateid saata, peab tavaliselt olema ka teine pool arvuti taga ning kasutama sama programmi.

Kuid MSNi seadetes on olemas teenus MSN Mobile. Sealt saab kasutaja määrata oma mobiilse seadme, kuhu saadetakse teiste kasutajate teated siis, kui nad on ära. Kuna mobiilseadmed arenevad ülikiiresti, ei esita tarkvara erilisi piiranguid: peaasi, kui on olemas kehtiv rahvusvahelises formaadis number või ka internetiaadress ning tähemärkide arv, millega mobiiliteate pikkust piirata. GSM telefonile teate saatmisel tuleks pikkus piirata 159 tähemärgini.

ICQ kui üks tuntumaid ja vanemaid suhtlustarkvarasid on nagu ikka üllatanud funktsioonide rohkusega ja ka mobiili kaudu suhtlemine on tal teistest võimalusterohkem. ICQ SMS keskuse kaudu saavad kasutajad koguni suhelda üksteisega nagu jutukas, olenemata sellest kas kõik vestlusest osavõtjad on arvuti taga või mitte. Oma programmis vastavaid seadeid muutes ja lisades mobiilinumbri saavad teised saata GSM telefonile teateid ja telefonilt saab Reply valides neile teadetele ka vastata. Igale kasutajale eraldatakse ICQ SMSi unikaalne telefoninumber.

Kui mõnede inimestega on vaja mobiililt tihedamini suhelda, tuleks telefonis salvestada nende ICQ SMSi numbrid, millele SMSi saates jõuab see nende ICQ programmi kaudu arvutisse kohale.

Lisaks saab mõlemas suhtlustarkvaras tellida mobiilile ka olulisi teateid: uudiseid, ilmateadet, börsi-infot, valuutakursse, reisi-infot. Mõistagi vaid inglise või mõnes muus rahvusvahelise suhtlemise keeles.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing