• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  PM: kohalik võim tähendab pragmaatilist meelt

  Tartu võimutüli on jõudmas järsu, ent loogilise lahenduseni, kirjutab Postimees tänases juhtkirjas.

  Reformierakonna ja Isamaaliidu vastasseis jäi ületamata. Kui kolmapäeval sõlmitakse uus koalitsioonileping, asuvad reformistid linna juhtima koos Keskerakonna ja koonderakondlikku jumet valimisliiduga Tartu 2000+.
  Et kohalikud võimuliidud erinevad üpris sageli nendest, mis moodustatud parlamendis, on üks demokraatia paratamatusi ja mujal maailmas täiesti tavaline asi. Aga ka Eestis: nii on näiteks Haapsalus juba aastaid reformistide vastu toekas opositsioonis isamaaliitlased koos Keskerakonnaga. Ka ei kujuta Tartu tüli nüüdne lahendus endast midagi ?okeerivalt uut. Oli ju seesama kolmik ülikoolilinnas võimul ka aastatel 1997-1999.
  Loodetavasti ei suhtu Tartus lahku läinud erakondade liidrid Mart Laar ja Siim Kallas juhtunusse endise valulikkusega. Eelmiste lahkhelide korral ei pidanud nad ju paljuks lausa direktiivselt sekkuda Tartu koalitsiooniprobleemidesse.
  Head ei sünni sellisest vägisi kooshoidmisest niikuinii midagi. Ka ei rahulda tartlasi toompealik tagakambri mudel ja koalitsioonisisesed truudusekohustused partnerite suhtes nende ilmselgete vigade puhul.
  Tartu on viimastel aastatel väga jõuliselt, kohati lausa atraktiivselt edasi liikunud. Kui koalitsioonis tekkinud leppimatud lahkhelid seda pidurdama kippusid, on uue liidu tekkimine loomulik lahendus. Sest nagu öeldud, kohalik võim püsib ennekõike pragmaatilisel meelel.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Raadiohommikus: kuidas säästa kõrge elektri hinna juures kümneid tuhandeid eurosid?
Reedeses hommikuprogrammis vestleme inseneribüroo DeltaE juhatuse liikme ja energeetikaeksperdi Marti Arakiga, kuidas järjest kallima elektri juures vähem maksta. Samuti uurime, kui paljud kokkuhoiukohtadest on nii-öelda madalal rippuvad viljad, kui palju nõuavad need täiendavaid investeeringuid.
Reedeses hommikuprogrammis vestleme inseneribüroo DeltaE juhatuse liikme ja energeetikaeksperdi Marti Arakiga, kuidas järjest kallima elektri juures vähem maksta. Samuti uurime, kui paljud kokkuhoiukohtadest on nii-öelda madalal rippuvad viljad, kui palju nõuavad need täiendavaid investeeringuid.