Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  PM: kohalik võim tähendab pragmaatilist meelt

  Tartu võimutüli on jõudmas järsu, ent loogilise lahenduseni, kirjutab Postimees tänases juhtkirjas.

  Reformierakonna ja Isamaaliidu vastasseis jäi ületamata. Kui kolmapäeval sõlmitakse uus koalitsioonileping, asuvad reformistid linna juhtima koos Keskerakonna ja koonderakondlikku jumet valimisliiduga Tartu 2000+.
  Et kohalikud võimuliidud erinevad üpris sageli nendest, mis moodustatud parlamendis, on üks demokraatia paratamatusi ja mujal maailmas täiesti tavaline asi. Aga ka Eestis: nii on näiteks Haapsalus juba aastaid reformistide vastu toekas opositsioonis isamaaliitlased koos Keskerakonnaga. Ka ei kujuta Tartu tüli nüüdne lahendus endast midagi ?okeerivalt uut. Oli ju seesama kolmik ülikoolilinnas võimul ka aastatel 1997-1999.
  Loodetavasti ei suhtu Tartus lahku läinud erakondade liidrid Mart Laar ja Siim Kallas juhtunusse endise valulikkusega. Eelmiste lahkhelide korral ei pidanud nad ju paljuks lausa direktiivselt sekkuda Tartu koalitsiooniprobleemidesse.
  Head ei sünni sellisest vägisi kooshoidmisest niikuinii midagi. Ka ei rahulda tartlasi toompealik tagakambri mudel ja koalitsioonisisesed truudusekohustused partnerite suhtes nende ilmselgete vigade puhul.
  Tartu on viimastel aastatel väga jõuliselt, kohati lausa atraktiivselt edasi liikunud. Kui koalitsioonis tekkinud leppimatud lahkhelid seda pidurdama kippusid, on uue liidu tekkimine loomulik lahendus. Sest nagu öeldud, kohalik võim püsib ennekõike pragmaatilisel meelel.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Vastulause: tarneahelate ümberkujundamisega seotud väljakutseid maksab tõsiselt võtta
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
LHV aktsia tõus aitas Balti ja Tallinna indeksid kindlalt plussi
Balti börsiindeks Baltic Benchmark tõusis täna 1,39% ja Nasdaq Tallinna indeks 1,54% LHV aktsia enam kui viieprotsendise ralli tõukel.
Balti börsiindeks Baltic Benchmark tõusis täna 1,39% ja Nasdaq Tallinna indeks 1,54% LHV aktsia enam kui viieprotsendise ralli tõukel.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Comodule koondab ärid ühe katuse alla ja saab uue tegevjuhi Kristjan Maruste jätkab emafirma juhina
Eesti tehnoloogiaettevõte Comodule muudab ettevõtte struktuuri ja loob grupi, mis koondab enda alla kolm ettevõtet. Senine Comodule'i juht Kristjan Maruste asub juhtima emaettevõtet, Comodule'i ette astub teine asutaja Teet Praks.
Eesti tehnoloogiaettevõte Comodule muudab ettevõtte struktuuri ja loob grupi, mis koondab enda alla kolm ettevõtet. Senine Comodule'i juht Kristjan Maruste asub juhtima emaettevõtet, Comodule'i ette astub teine asutaja Teet Praks.
Karis NATO tippkohtumisest: Eesti julgeolek muutus veel tugevamaks
President Alar Karis ütles täna Madridis alanud NATO tippkohtumise kohta, et Eesti julgeolek on muutunud tänu tehtud otsustele veel tugevamaks.
President Alar Karis ütles täna Madridis alanud NATO tippkohtumise kohta, et Eesti julgeolek on muutunud tänu tehtud otsustele veel tugevamaks.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.