Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kas õlu või sport või mõlemad?

  Riigikogu ette jõudnud uue alkoholiseaduse eelnõu keelab alkoholi jaemüügi ?spordiürituse toimumise paigas ürituse toimumise ajal.? Selle rakendumisel kaotaks näiteks peatselt uksed avav Saku Suurhall osa sissetulekutest.
  ASi Rocca al Mare Suurhall juhatuse esimees Jaanus Vihandi ei taha täpsustada sponsorrahade sõltumist Saku õlle müügimahust, kuid ilmselge tundub olevat, et ainult Vichy vee müük spordiüritustel ei vasta kummagi poole soovile.
  Vihandi sõnul analüüsitakse praegu seaduseelnõu variandi mõjusid, appi on võetud juristid. ?Eelnõu selline sõnastus tuleb üllatusena,? tõdes suurhalli juht. ?Tõenäoliselt tooks see kaasa palju segadust juba puht korralduslikus mõttes.?
  Saku nime kannab suurhall järgnevad kümme aastat, selle eest maksis ettevõte kümnendiku halli ehitusmaksumusest ehk siis 17?18 miljonit krooni. Suurhalli igale korrusele on veetud torustikusüsteem ? nn joogipüüton ?, mida mööda voolab Saku õlu.
  Õlletehas on juba kätte saanud advokaadibüroost Heta õigusaktide analüüsi kokkuvõtte, kus vaadeldakse valdkonna regulatsiooni teistes Euroopa riikides. Saku suhtekorraldusjuhi Kristina Seimanni sõnul koorub analüüsist välja järgmine sõnum: seadusandlik ja absoluutne alkohoolsete jookide jaemüügi keeld spordiüritustel on Euroopa Liidu, Saksamaa, Prantsusmaa, Inglismaa ja Soome kogemust arvestades pretsedenditu. Samuti puuduvat Euroopa Liidu õiguses siduvad õigusaktid, mis reguleeriksid alkohoolsete jookide müüki spordiüritustel.
  Seisukohavõttu seaduseelnõu suhtes plaanib ka õlleliit, sellele viitas Tartu Õlletehase juhatuse esimees Tarmo Noop. ?Olen hämmingus,? märkis ta. ?Selline seadusepunkt pole kellegi huvides, ma ei näe selle taga ühtegi huvigruppi.?
  ?Ei meile ega Sakule õlle läbimüük spordiüritustel erilist tulu ei anna, küll aga ürituste korraldajatele,? lisas Noop.
  Noop ütles, et spordiüritused on tootjale eelkõige olulised turunduse koha pealt.
  Majandusministri nõuniku Maria Alajõe sõnul lähtuti seaduseelnõu välja töötades sellest, et sport ja alkohol ei pea olema koos. ?Asi tuleneb paljude riikide praktikast,? lisas ta ning tõi näiteks jalgpallivõistlused.
  Alajõe lausus, et jalgpallifännid liiguvad paigast paika, mida rohkem kasvab jalgpalli tähtsus Eestis, seda rohkem saame jalgpallifännide tegevust tunda ka siinmail. Aga sponsorrahad ning ürituste toetamine? See on nõuniku hinnangul kahe otsaga asi.
  Samas on Alajõe sõnul eelnõu üle praegu võimalik arutada ning ka kompromisse leida, näiteks piiritleda alad, kus saaks spordiürituste toimumise paigas alkoholi müüa.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Investeerimisplatvormi juht: rikkusest pole kasu, kui meil planeeti enam pole
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.