• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Reformierakond soovib odavamaid passe

  Reformierakonna fraktsioon esitas täna Riigikogu menetlusse Riigilõivuseaduse muudatusettepaneku, mis taotleb passi ja isikutunnistuse eest küsitavate riigilõivumäärade võrdsustamist.

  ?Me ei pea õigeks isikutunnistuste doteerimist reisidokumendi kõrge hinna kaudu. Usume, et isikutunnistus ja pass on oma olemuselt võrdväärsed dokumendid ning seetõttu peaks võrdne olema ka nende eest kodanikult küsitav rahasumma. Kindlasti ei peaks passi hind olema kolm korda kõrgem kui on kulud selle valmistamiseks,? ütles Jürgen Ligi, kes on Reformierakonna fraktsiooni esimees Riigikogus.
  Vastavalt parandusettepanekule tasutaks isikutunnistuse väljaandmise või väljavahetamise taotluse läbivaatamise eest riigilõivu 150 krooni. Sama summa tuleks maksta ka reisidokumendi s.o. passi (välja arvatud diplomaatiline pass)väljaandmise või väljavahetamise taotluse läbivaatamise eest.
  Isiku soovil reisidokumendi taotluse läbivaatamise eest kiirendatud korras 48 tunni jooksul tasutaks riigilõivu 500 krooni.
  Praegu Riigikogu menetluses olev Riigilõivuseaduse muutmise seaduse eelnõu näeb ette, et ID-kaardina tuntuks saanud isikutunnistuste väljaandmine maksaks taotlejale 150 krooni, passi väljaandmine aga 350 krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo Lextal partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo Lextal partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
USA jaemüük kasvas ootamatult
USA jaemüük kasvas augustis ootamatult, sellele aitasid kaasa kooliaasta algus ning valitsuse abirahad. See annab lootust, et Ühendriikide majandus ei aeglustu kolmandas kvartalis nii järsult, kui oodatakse, vahendab Reuters.
USA jaemüük kasvas augustis ootamatult, sellele aitasid kaasa kooliaasta algus ning valitsuse abirahad. See annab lootust, et Ühendriikide majandus ei aeglustu kolmandas kvartalis nii järsult, kui oodatakse, vahendab Reuters.
Kodulavastus - nipp, mis aitab müügile ja üürile kaasa
Emotsioon, mis meid tabab kellegi koju sisse astudes, on tihti määrava tähtsusega. Lõhnad, valgus, detailid – kõik see kujundab arvamust esimeste sekundite jooksul. Kuidas valmistada oma kodu ette müügiks või üüriks nii, et tehing toimuks võimalikult kiiresti ja hea hinnaga? Septembrikuu Sisustaja uuris asja.
Emotsioon, mis meid tabab kellegi koju sisse astudes, on tihti määrava tähtsusega. Lõhnad, valgus, detailid – kõik see kujundab arvamust esimeste sekundite jooksul. Kuidas valmistada oma kodu ette müügiks või üüriks nii, et tehing toimuks võimalikult kiiresti ja hea hinnaga? Septembrikuu Sisustaja uuris asja.
Intervjuu Prantsuse kaubandusministriga: Euroopa Liit peab tooma tööstused tagasi koju
Euroopa Liidu liikmesriikide majandused peavad mitte üksnes taastama pandeemia-eelse kasvujõu, vaid väljuma globaalsest viiruskriisist rohelisema ja iseseisvamana. See aga tähendab, et ka kaubandussuhted tuleb kriitilise pilguga üle vaadata.
Euroopa Liidu liikmesriikide majandused peavad mitte üksnes taastama pandeemia-eelse kasvujõu, vaid väljuma globaalsest viiruskriisist rohelisema ja iseseisvamana. See aga tähendab, et ka kaubandussuhted tuleb kriitilise pilguga üle vaadata.