Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Juhtmevaba võrk sõlmi ei karda

  On isegi selliseid arvutikonsultante, kes soovitavad raadioside kasutuselevõtul veel kord läbi mõelda kõik andmete ja andmebaaside turvalisuse, jõudluse ning sünkroniseerimise küsimused.
  Tegelikkuses ei ole raadioside midagi müstilist. Juhtmevaba andmeside saab olla juhtmevaba ainult teatud sidekanali lõigus või lõikudes. Kasutajale nähtav ja arusaadav on näiteks kantava arvuti kohtvõrku ühendamine vastavat kaablita raadiokaarti kasutades. Seejuures käitub aga raadioside vahenditega loodud sideühendus kui kõige tavalisem traat- või fiiberkanal, ning selle kasutamist signaaliahelas on muul moel kui visuaalse vaatluse teel äärmiselt raske avastada.
  Järelikult ei seostu raadioside kasutuselevõtuga mingisuguseid uusi ja ootamatuid probleeme. Arvestada tuleb vaid sellega, et raadiosidet võib olla kergem pealt kuulata kui kaablipuntras õigele juhtmepaarile ühenduda. Samas kiirgavad nõrku raadiolaineid ka kõik juhtmetega arvutivõrgud, nii et põhimõttelist erinevust raadioside kahjuks ei ole. Nii, nagu arvutivõrkudes on soovitav salajast infot kodeeritud pakettidena edastada, kehtib see ka raadiolahendusi kasutades. Täiesti rahulik võib olla aga selle suhtes, nagu võiks raadioside kasutuselevõtul olla mingit pistmist rakenduste ehk serverite riist-või tarkvara toimimise või jõudlusega eeldusel, et servereid ei üritata kõige otsesemal teel tarbijatega samasse raadiovõrku ühendada. See oleks viga, sest server vajab alati kiiremat sidet kui üksikkasutaja. Kuna aga traadita kohtvõrgud on reeglina vaid tavapäraste kohtvõrkude raadiolaiendused, ei ole see probleem ? raadioühendus on ikkagi mugavust hindava kasutaja, mitte paikse serveri jaoks.
  Veel kaugemaks rakendustest ja serveritest muutuvad raadiosidega seonduvad aspektid juhul, kui serverid paiknevad spetsiaalsetes serverikeskustes, kust on tagatud kiire ja katkematu side kõikide sideteenuste pakkujate võrkudesse. Kriitiliste rakenduste jaoks on see reeglina parim nii jõudluse, töökindluse kui turvalisuse poolest.
  Autor: Neeme Takis
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Vastulause: tarneahelate ümberkujundamisega seotud väljakutseid maksab tõsiselt võtta
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
USA aktsiad panid kehvale poolaastale punase punkti
USA peamised aktsiaindeksid lõpetasid juuni viimase kauplemispäeva miinuses, pannes punase punkti 52 aasta kõige kehvema tootlusega poolaastale.
USA peamised aktsiaindeksid lõpetasid juuni viimase kauplemispäeva miinuses, pannes punase punkti 52 aasta kõige kehvema tootlusega poolaastale.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Raadiohommikus: kuumast suvest ja taasterahastust
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Raadiohommikus: autode hinnaralli jätkub, kuid asi pole tarnetes
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.