• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinna Soojuse rendikonkursi võitis Dalkia

  Ligi 700 miljoni kroonise aastakäibega Tallinna soojaettevõtte AS Tallinna Soojus rendikomisjon valis täna ettevõtte rentnikuks 30 aastaks Prantsuse soojafirma Dalkia International SA.

  Rendikomisjoni esimees, Tallinna abilinnapea Ivar Virkus ütles, et Dalkia pakutud rendihind 42 miljonit krooni aastas on väga hea. Paremuselt teise pakkumise teinud, Saksa energiafirma E.On gruppi kuuluv Rootsi Sydkraft AB pakkus 25 miljonit krooni aastas.
  Virkus ütles, et hindamisel vaadati nelja kriteeriumi, rendimakset, soojahinna muutumise koefitsenti, äriplaani ja kogemust. Neist soojahinna muutumise kriteerium oli mõlema firma puhul võrdne. Selle alusel võib sooja hind lähemal kuuel aastal tõusta vaid inflatsiooni ning maailmaturu hindade muutumise võrra.
  Dalkia lubas ettevõttesse panna 30 aasta jooksul 2,1 miljardit krooni, Sydkraft 1,8 miljardit krooni.
  Virkuse sõnul ei saanud rendikonkursi võitja õigust ettevõtet eelistingimustel erastada. Virkus ütles, et linn otsustas rendi kasuks, kuna müügi väärtus oleks praegu madal.
  Virkus ütles, et ta ei oska täpselt öelda, mis nipiga suudab Dalkia seni kahjumiga töötanud ettevõtte sellisesse kasumisse viia, et jätkuks raha renditasu maksmiseks. Dalkia äriplaan näeb Virkuse sõnul ette tootmise efektiivsemaks muutmist, mis tähendab soojakadude ja -lekete vähendamist seniselt 20%lt 8-11%ni.
  Rentnikul on kohustus üle võtta kõik töötajad välja arvatud juhatus.
  Rendikomisjoni kuulub kokki 12 Tallinna volikogu eri fraktsioonide liiget. Rendikomisjoni otsuse peab järgmise nädala kolmapäeval kinnitama linnavalitsus oma istungil.
  Konkursil osales algselt neli firmat, kuid augusti alguses loobus Prantsuse Elyo SA ning vahetult enne pakkumiste esitamise tähtaega otsustas pakkumise tegemisest loobuda Soome Fortum Power Heat, kelle hinnangul olid rendilepingutes sisalduvad riskid liiga suured.
  Rendikonkurssi nõustas investeerimispank LHV, kelle ülesandeks oli korraldada dokumentatsiooni ja korraldada läbirääkimisi. LHVle makstav nõustamistasu ulatub 12 miljoni kroonini. Tasu lõplik ulatus selgub pärast rendilepingu sõlmimist.
  Dalkiale kuuluvad Eestis läbi ASi Eraküte AS Rapla Soojus, Tartu AS Tamme Soojus, AS Keila Soojus, AS Haapsalu Soojus ja AS Valga Soojus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tarneahela probleemide tõttu jääb tänavu tootmata ligi 8 miljonit autot
Globaalsed autotootjad võivad tänavu kaotada tarneahelatega seotud probleemide tõttu 210 miljardit dollarit käibest, mida on kaks korda rohkem kui aasta alguses prognoositi, teatas konsultatsioonifirma Alixpartners.
Globaalsed autotootjad võivad tänavu kaotada tarneahelatega seotud probleemide tõttu 210 miljardit dollarit käibest, mida on kaks korda rohkem kui aasta alguses prognoositi, teatas konsultatsioonifirma Alixpartners.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Ruth Oltjer: börsilt raha küsida on minu jaoks liiga aeglane ja kohmakas
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.