Nädal lõppes tehinguvaeselt

Raivo Sormunen 05. november 2001, 00:00

Möödunud nädala reede oli Tallinna börsil kolmas järjestikune päev, kus aktiivsus jäi allapoole igasugust arvestust. Teist päeva järjest näitas enda kohta head kauplemisaktiivsust aga Rakvere LK aktsia, mille hind vajus reedel pärast neljapäevast 26%st tõusu 7,7% võrra.

Lisaks välisturgude suunatuselt pärsib koduturul kauplemisaktiivsust see, et tähtsamate börsifirmade kvartalitulemustele on investorid jõudnud juba reageerida. Veidi võib aktiivsus tõusta sel nädalal, mil oma tulemused on lubanud teatata Harju Elekter. Aga ehk on ka teisi üllatajaid.

Väga tugevalt ehk üle 11% kerkis möödunud nädala neljapäeval oma kvartalitulemuste peale ka HK Roukatalo aktsia. Oma majandusaruandes Rakvere LK arengut kiitnud ettevõtte aktsia on viimase kuuga näidanud kokku 32%st tõusu.

Kui neljapäeval domineeris Rakvere LK aktsiate osas ostusurve, siis reedel viidi väärtpaber juba tuntava müügisurve toel kümne tehingu käigus 7,80 kroonilt 7,20 kroonini. Nädala kahe viimase päevaga tehti Rakvere LK aktsiatega kokku 17 tehingut, mis on normaaltingimustes võrdne väärtpaberi kahe kuu tehingute arvuga.

Üle kolmveerandi reedesest börsikäibest andnud Hansapanga aktsia sulgus 137,25 kroonil ehk 0,2% kõrgemal kui päev varem.

21 tehingust hoolimata alla miljoni kroonist käivet näidanud Telekomi aktsia tõusis 56,25 kroonini ehk 0,9%. Aktsia suuremale liikumisele panid käpa peale Euroopa börsid, mis reedehommikusest eufooriast hoolimata muutusid päeva peale ettevaatlikuks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing