• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nädal lõppes tehinguvaeselt

  Möödunud nädala reede oli Tallinna börsil kolmas järjestikune päev, kus aktiivsus jäi allapoole igasugust arvestust. Teist päeva järjest näitas enda kohta head kauplemisaktiivsust aga Rakvere LK aktsia, mille hind vajus reedel pärast neljapäevast 26%st tõusu 7,7% võrra.
  Lisaks välisturgude suunatuselt pärsib koduturul kauplemisaktiivsust see, et tähtsamate börsifirmade kvartalitulemustele on investorid jõudnud juba reageerida. Veidi võib aktiivsus tõusta sel nädalal, mil oma tulemused on lubanud teatata Harju Elekter. Aga ehk on ka teisi üllatajaid.
  Väga tugevalt ehk üle 11% kerkis möödunud nädala neljapäeval oma kvartalitulemuste peale ka HK Roukatalo aktsia. Oma majandusaruandes Rakvere LK arengut kiitnud ettevõtte aktsia on viimase kuuga näidanud kokku 32%st tõusu.
  Kui neljapäeval domineeris Rakvere LK aktsiate osas ostusurve, siis reedel viidi väärtpaber juba tuntava müügisurve toel kümne tehingu käigus 7,80 kroonilt 7,20 kroonini. Nädala kahe viimase päevaga tehti Rakvere LK aktsiatega kokku 17 tehingut, mis on normaaltingimustes võrdne väärtpaberi kahe kuu tehingute arvuga.
  Üle kolmveerandi reedesest börsikäibest andnud Hansapanga aktsia sulgus 137,25 kroonil ehk 0,2% kõrgemal kui päev varem.
  21 tehingust hoolimata alla miljoni kroonist käivet näidanud Telekomi aktsia tõusis 56,25 kroonini ehk 0,9%. Aktsia suuremale liikumisele panid käpa peale Euroopa börsid, mis reedehommikusest eufooriast hoolimata muutusid päeva peale ettevaatlikuks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Föderaalreservi prognoos pani USA aktsiaturud rallima
Föderaalreservi pulline prognoos ja Hiina krediidituru hädade vähene levik on investorid taas ostulainele häälestanud: kõik USA indeksid kerkisid täna enam kui protsendi.
Föderaalreservi pulline prognoos ja Hiina krediidituru hädade vähene levik on investorid taas ostulainele häälestanud: kõik USA indeksid kerkisid täna enam kui protsendi.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.