• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tagapingipoliitika ehk kes keda petab

  On kurb, kui rahvuslik-liberaalsete jõudude valitsusjuht ei taha rahvale oma poliitikast avameelselt rääkida, veel vähem seda arutada, vaid eelistab asju karlvainoliku salatsemisega lahendada. Kui see jätkub, on tagapingipoliitikutelt oodata ilmselt uusi huvitavaid seaduseelnõusid.
  Mäletame, et kui valimisseaduses saadikutele kehtiva keelenõude kaotamise ettepanekuga taas suure kiiruga lagedale tuldi, oli peaminister parajasti USAs NATOga liitumise seisukohalt tõenäoliselt kaalukatel kohtumistel. Sealt naasnuna kinnitas peaminister televisioonis, et antud keelenõude kaotamise probleemil pole NATOsse astumisega vähimatki seost, küll aga olevat seda vaja OECDga lõpparve tegemiseks.
  Nüüd aga parteikaaslastele saadetud sisekirjas seostab lühikese ajaga metamorfoosi läbi teinud peaminister selle küsimuse lahendamise kõige otsesemalt NATOsse pääsemisega ja ähvardab vastasel korral Vene ohuga.
  On huvitav, miks on vaja rahvusvahelistesse organisatsioonidesse astumise tingimusega vassida ja kust on järsku välja võetud Vene oht, millele näiteks välisministeerium pole viidanud.
  See muidugi ei tähenda, et Venemaa-poolset survet ei oleks. Ajal, kui Venemaa kiirustab maailma kaubandusorganisatsiooni, mis USA hinnangul on tõenäoline 2002 ja mis lahendaks aastaid veninud topelttolliprobleemi, on äkitselt ilmunud päevakorda topelttollide kaotamine kirikuvarade vastu.
  Eesti suurettevõtjate assotsiatsiooni surve selles küsimuses on valitsusele kõvasti kasvanud. Järelikult jääb oodata tagapingipoliitikutelt uut seaduseelnõu, mida peaministrilgi põhjust kiita idasuunalt pingete mahavõtmise pärast. Kõik ju ühise heaolu ja rahva huvides.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Loorits: kas läheme taastuvenergiale üle või maksame miljard eurot aastas?
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Euroopa turud tõusevad kolmandat päeva järjest
Euroopa aktsiaturud on täna kolmandat päeva järjest tõusmas, sest Hiina arendaja Evergrande võimaliku pankrotiga seotud mured leevenesid, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud on täna kolmandat päeva järjest tõusmas, sest Hiina arendaja Evergrande võimaliku pankrotiga seotud mured leevenesid, vahendab Reuters.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Ruth Oltjer: börsilt raha küsida on minu jaoks liiga aeglane ja kohmakas
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.