21. november 2001 kell 10:43

Reformierakond: keeldudega joomist ei vähenda

Reformierakonna juhatus arutas täna kavandatavaid muudatusi alkoholiseaduses ning tõdes, et üha laienevat alkoholitarbimist saab piirata tervete eluviiside väärtustamises ning vaba aja veetmise ja sportimise tingimuste parandamisega, mitte keeldudega, teatas Reformierakond.

Uue alkoholiseaduse eelnõu näeb ette legaalse alkoholi müügi olulist piiramist.

Nii ei tohiks edaspidi enam alkoholi müüa bensiinijaamades ja spordiüritustel,

kaalutud on ka alkoholimüügi vanusepiirangu tõstmist seniselt 18-lt 21-le eluaastani.

Reformierakonna aseesimees Meelis Atonen väljendas veendumust, et alkoholi tarbimist ei saa vähendada piirangute karmistamisega. ?Ajaloost on piisavalt näiteid selle kohta, et keeldudega alkoholi liigtarbimise vastu ei võitle. Mäletame hästi, kuidas 15 aastat tagasi talongid ja muud piirangud üksnes suurendasid joomist,' ütles Atonen. 'Vältimaks seda, et eestlased ennast rahvusena surnuks joovad, tuleb muuta suhtumist mitte kehtestada piiranguid.?

Hetkel kuum