RIKS pakub riigile odavat helistamist

Viktoria Korpan 03. detsember 2001, 00:00

?Alates uuest aastast tuleb RIKS turule uuenenud strateegia, organisatsiooni ja tooteportfelliga. Oleme valmis riigiasutustele ja teistele riigieelarvest rahastatavatele institutsioonidele osutama telefoni-, andmeside-, operatiiv-raadioside- ning meresideteenuseid senisest kvaliteetsemalt, paindlikumalt ja turvalisemalt,? sõnas RIKSi tegevdirektor Peep Põldsamm, kes töötas kuni 1. juulini Tele2 strateegia planeerimise direktorina. ?Teenuste tariifid on Eesti Telefoni, Tele2 ja Uninetiga võrreldes madalamad, sest me ei ole kasumit taotlev ettevõte.?

Põldsammi sõnul jääb aga praegu RIKSi turuosa riigiettevõtetest vaid 15 piiridesse.

?Sageli mõjuvad sellised subjektiivsed põhjused nagu telefoninumbrite vahetamise vajadus, sellega kaasnevad informeerimise, nimekaartide ja blankettide vahetamise kulud,? rääkis RIKSi juhatuse liige Jüri Grigorjev.

Tele2 Eesti avalike suhete juht Inga Jagomäe tõdes, et riigiasutused on seni olnud passiivsed alternatiivsete operaatorite teenuste kasutamisel. ?Kui äriettevõtted küsivad hinnapakkumisi mitmelt operaatorilt, siis riigiasutustest on telefoniteenuste riigihankeid korraldanud väga vähesed, kasutatakse harjumuspäraselt Eesti Telefoni teenuseid,? rääkis ta.

Eesti Telefoni pressiesindaja Anu Vahtra ütles, et RIKS on Eesti Telefoni konkurent. ?Kuivõrd olemuselt on tegemist sihtasutusega, keda rahastatakse riigieelarvest ning kelle eesmärk pole tulu taotleda, siis on tal meie ees ka oluline konkurentsieelis,? rääkis Vahtra.

?Enamik riigiasutusi on hetkel Eesti Telefoni kliendid. Seetõttu on RIKSi tegevusel negatiivne mõju ka Eesti Telefoni tuludele. See, kas RIKSi võrgu rajamine ja tegevus iseseisva operaatorina on otstarbekasküsitav, jätame riiklike instantside otsustada.?

RIKSi juhatuse esimehe Marju Lauri sõnul on RIKSi eesmärk saada oma klientideks aastaks 2003-2004 80 riigiasutustest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing