• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  RIKS pakub riigile odavat helistamist

  ?Alates uuest aastast tuleb RIKS turule uuenenud strateegia, organisatsiooni ja tooteportfelliga. Oleme valmis riigiasutustele ja teistele riigieelarvest rahastatavatele institutsioonidele osutama telefoni-, andmeside-, operatiiv-raadioside- ning meresideteenuseid senisest kvaliteetsemalt, paindlikumalt ja turvalisemalt,? sõnas RIKSi tegevdirektor Peep Põldsamm, kes töötas kuni 1. juulini Tele2 strateegia planeerimise direktorina. ?Teenuste tariifid on Eesti Telefoni, Tele2 ja Uninetiga võrreldes madalamad, sest me ei ole kasumit taotlev ettevõte.?
  Põldsammi sõnul jääb aga praegu RIKSi turuosa riigiettevõtetest vaid 15 piiridesse.
  ?Sageli mõjuvad sellised subjektiivsed põhjused nagu telefoninumbrite vahetamise vajadus, sellega kaasnevad informeerimise, nimekaartide ja blankettide vahetamise kulud,? rääkis RIKSi juhatuse liige Jüri Grigorjev.
  Tele2 Eesti avalike suhete juht Inga Jagomäe tõdes, et riigiasutused on seni olnud passiivsed alternatiivsete operaatorite teenuste kasutamisel. ?Kui äriettevõtted küsivad hinnapakkumisi mitmelt operaatorilt, siis riigiasutustest on telefoniteenuste riigihankeid korraldanud väga vähesed, kasutatakse harjumuspäraselt Eesti Telefoni teenuseid,? rääkis ta.
  Eesti Telefoni pressiesindaja Anu Vahtra ütles, et RIKS on Eesti Telefoni konkurent. ?Kuivõrd olemuselt on tegemist sihtasutusega, keda rahastatakse riigieelarvest ning kelle eesmärk pole tulu taotleda, siis on tal meie ees ka oluline konkurentsieelis,? rääkis Vahtra.
  ?Enamik riigiasutusi on hetkel Eesti Telefoni kliendid. Seetõttu on RIKSi tegevusel negatiivne mõju ka Eesti Telefoni tuludele. See, kas RIKSi võrgu rajamine ja tegevus iseseisva operaatorina on otstarbekasküsitav, jätame riiklike instantside otsustada.?
  RIKSi juhatuse esimehe Marju Lauri sõnul on RIKSi eesmärk saada oma klientideks aastaks 2003-2004 80 riigiasutustest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Looduskivi on nägus ja vastupidav naturaalne materjal
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.