Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti Telekom aitas turgu juhtida

  Sarnaselt viimaste päevadega olid eile Tallinna börsil aktsioonis kõik liideraktsiad. Aktiivsus oli võrreldes kolmapäevaga korralik, kuid investorite tähelepanu pöördus Hansapangalt taas Eesti Telekomi aktsiale.
  69 tehingu käigus kaubeldi Eesti Telekomi aktsia 71,25 krooni peale ehk 1,8 kõrgemale kui päev varem.
  Sarnaselt teiste liideraktsiate läbis väärtpaber kogu päevase tõusu esimese paarikümne minutiga ning hakkas seejärel ostuhuvi jahtumise tõttu hinnas järele andma.
  Kuid siiski aitasid välisturgudelt imporditud positiivsed toonid telekomisektori aktsial tõusta kõrgeima sulgemishinnani pärast 16. juulit.
  Veel kaugemasse minevikku ehk juunikuu alguse tasemeni kergitas ennast Londoni börsil Eesti Telekomi GDR. Aktsiatesse ja kroonidesse ümberarvutatuna tähendas eilne 12,075dollariline sulgemishind 70,94kroonist aktsiahinda.
  Aktiivselt olid eile investorid Norma aktsia kallal, mis sulgus 53,70 ehk peaagu protsent kõrgemal kui päev varem.
  Kolmapäeval tugevalt kaubeldud Hansapanga aktsia näitas end veidi rahulikumalt. Väärtpaber sulgus 153,25 kroonil ja jäi päevaga 0,3 plussi.
  Tallinna toetanud Euroopa börse juhtis eile traditsiooniliselt tehnoloogiasektor, kuid halvasti ei läinud ka majanduse heaaoluga paralleelselt liikuvatel majandussektoritel.
  Lokaalse tähtsusega teguritest vääris eile tähelepanu Eesti III kvartali majanduskasvu number. Kuigi viimaste nädalate makromajandustulemuste põhjal võis 4,9-list majanduskasvu loota, oleks selline tulemus veel paar kuud tagasi enamiku jaoks uskumatu olnud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Vastulause: tarneahelate ümberkujundamisega seotud väljakutseid maksab tõsiselt võtta
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
LHV aktsia tõus aitas Balti ja Tallinna indeksid kindlalt plussi
Balti börsiindeks Baltic Benchmark tõusis täna 1,39% ja Nasdaq Tallinna indeks 1,54% LHV aktsia enam kui viieprotsendise ralli tõukel.
Balti börsiindeks Baltic Benchmark tõusis täna 1,39% ja Nasdaq Tallinna indeks 1,54% LHV aktsia enam kui viieprotsendise ralli tõukel.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Comodule koondab ärid ühe katuse alla ja saab uue tegevjuhi Kristjan Maruste jätkab emafirma juhina
Eesti tehnoloogiaettevõte Comodule muudab ettevõtte struktuuri ja loob grupi, mis koondab enda alla kolm ettevõtet. Senine Comodule'i juht Kristjan Maruste asub juhtima emaettevõtet, Comodule'i ette astub teine asutaja Teet Praks.
Eesti tehnoloogiaettevõte Comodule muudab ettevõtte struktuuri ja loob grupi, mis koondab enda alla kolm ettevõtet. Senine Comodule'i juht Kristjan Maruste asub juhtima emaettevõtet, Comodule'i ette astub teine asutaja Teet Praks.
Karis NATO tippkohtumisest: Eesti julgeolek muutus veel tugevamaks
President Alar Karis ütles täna Madridis alanud NATO tippkohtumise kohta, et Eesti julgeolek on muutunud tänu tehtud otsustele veel tugevamaks.
President Alar Karis ütles täna Madridis alanud NATO tippkohtumise kohta, et Eesti julgeolek on muutunud tänu tehtud otsustele veel tugevamaks.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.