• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Libe tee põhjustanud 171 rasket tööõnnetust

  Tänavu üheteistkümne kuuga on libe tee põhjustanud 171 rasket tööõnnetust, neist suurema jao tööteel.

  Kõigist rasketest tööõnnetustest, mida oli kokku 951, põhjustas libe tee ligi viiendiku, ainult tööteel toimunud tööõnnetustest, kokku pea 300, aga koguni pooled.
  Tööteel juhtunud tööõnnetuste ravi on maksma läinud üle 430 000 krooni ning haigushüvitisi on kulunud ligi 1,4 miljoni krooni ulatuses.
  Kui võtta maha libedavabad kuud, siis kujuneb pilt hoopis teiseks. Tänavu esimeses kvartalis juhtus neli viiendikku tööteel toimunud tööõnnetustest libeda tõttu, novembris lisandus 19 sellist õnnetust ja detsembris toob iga päev neid juurde.
  Ainuüksi Tallinnas ja Harjumaal, mis on vabariigi kõige suurem piirkond, on tööteel juhtunud tänavu kümne kuuga 231 õnnetust, mis on sama palju kui 2000. aasta kümnel kuul.
  'Eespool toodud numbrid vaid Tallinna ja Harjumaa kohta näitavad, kui kulukaks lähevad maksumaksjale ja firmadele majahoidjate ja ?valdajate ning teede korrashoiu eest vastutavate firmade tegematajätmised ja ükskõiksus,' ütles Tööinspektsiooni peadirektor Priit Siitan.
  Teele viskamata liiv või graniidipuru toob kaasa mitme tuhande, halvemal juhul mitmekümne tuhande krooni suuruse haiguskulu, mõne libeda tõttu kukkumise ravimine on maksma läinud isegi 50 000 krooni ligi! Tegemata jäänud töö ja saamata tulu tööandjale moodustab omakorda kümneid tuhandeid ühe haigusjuhu kohta.
  Kõnniteedel on kohustatud tegema libedatõrjet ning koristama sealt lume ja jää teega külgnevate territooriumi omanik või rentnikkasutaja. Hooletut majaomanikku võib trahvida kuni kümne trahviühiku ulatuses.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Looduskivi on nägus ja vastupidav naturaalne materjal
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.