Kaido Einama • 12. detsember 2001 kell 11:40

Küberrünnaku seminaril intervjueeritakse maailma juhtivad häkkerigruppe

Täna ja homme Tallinnas Centrali konverentsikeskuses toimuval küberrünnakute, kübersõdade ja arvutikuritegevuse seminaril plaanib korraldaja Domina Privacy and Security AS võtta online intervjuud maailma juhtivatelt häkkerigruppidelt.

Seminar käsitleb turvalisuse probleeme ja häkkerite tegevuse mõju ärimaailmale.

Seminari üks esinejatest, USA West Pointi sõjakooli lõpetanud Mehis Hakkaja sõnul on küberünnakud need, mis ei tunnista Viini konventsiooni tsiviilelanike suhtes. 'Need on kuriteod, mida peidab internetianonüümsus,' ütles Hakkaja.

Fookuses on maailma tuntuimad veebinäotustajad (häkkerid, kes tungivad kodulehele ja vahetavad ära selle esilehekülje enda oma vastu), nende mõttemaailm ja eesmärgid, online intervjuudes saab ka teada, kes nad on ja mida tahavad saavutada.

Eksklusiivsed intervjuud on plaanis täna gruppidega PHC, WFD, BHS, MNS, SilverLords ja HFS, kellega on internetipõhistes intevjuudes juba kokku lepitud. Ka seminaril osalejad saavad häkkeritele küsimusi esitada.

Hetkel kuum