Sirje Niitra • 13. detsember 2001 kell 10:59

Pakterminal ehitab omale kai

Pärast tulutuid vaidlusi Tallinna Sadamaga otsustas Eesti suurim naftatransiidifirma Pakterminal ehitada süvaveekai Muuga sadamasse oma jõududega.

Pakterminali juhatuse esimees Raivo Vare ütles, et rajatav kai hakkab teenindama kõiki soovijaid ja sadam hakkab selle pealt teenima 45 protsenti kaubatasudest kohe, kui see kahe aasta pärast valmis saab.

'Pak on ennast tõestanud ja soovib vaid võrdset kohtlemist,' ütles Vare, kelle sõnul on Pakterminali vahetusse lähedusse uue süvaveekai ehitamine nii tehniliselt kui majanduslikult igati otstarbekas. Pakterminali arvutuste kohaselt tuleks see ka 30 miljoni krooni võrra odavam.

Tallinna Sadam eelistab ehitada uue süvaveekai praeguse viljakai pikendusena, põhjendades seda mitme teise operaatori huvidega. Vare sõnul jagub tulevikus kaupa ka kahe süvavee kai jaoks.

Hetkel kuum