Liina Leiten • 20. detsember 2001 kell 22:00

Aastalõpupeole tavapäratus rollis

Põnevamaid tualette stiilipidudeks või maskeraadideks pakuvad teatrite kostüümilaenutused, kus seisavad riided, mis kunagi kasutusel olnud mängitud tükkides. Nii leiab sealt kehakatteid mitmetest ajastutest ? antiik- ja keskajast, rokokoost ja renessansist. Samuti on võimalik õhulisse balletikostüümi riietudes tunda end muinasjutuprintsessina või meremehe riideid kandes elada sisse piraadirolli. Kui tervet kostüümi pole soovi selga panna, siis teeb olemise lustakamaks ka mõni vahva peakate, mida samuti laenutada saab.

Ajastu stiilipeo jaoks pakub laenurõivaid ka firma Teistmoodi. Firma juhi Marika Kruuse sõnul on neil pakkuda riideid 50., 60. ja 70. aastate stiilipeole, millest viimane aastakümme on pidutsejate seas ühtlasi populaarseim.

Laia valikut karnevalikostüüme ja parukaid leiab ka Tallinnas ja Tartus asuvast kauplusest Karneval, kus on aastalõpus traditsiooniliselt kiired päevad. Karakterkostüüme, mida kandes saab kehastuda näiteks mõneks loomaks või mõne eksootilise rahvuse esindajaks, laenutab ka Tallinnas Nukuteatri majas asuv pilapood.

Kel seisab ees aga klassikaline aastalõpupidu, kuhu tuleb minna pidulikus õhtutualetis, see peab minema ? juhul kui õhtukleiti endale osta ei taheta ? teist tüüpi rõivalaenutusse. Klassikalisi peorõivaid laenutavad näiteks Diplomaat Salong ja Tigasmo Moeäri. Naistele pakutakse seal õhtu- ja kokteilikleite, pidulikke komplekte, jalatseid, ehteid jm aksessuaare. Meestele ülikondi, smokinguid, frakke, samuti jalatseid ja aksessuaare.

Hetkel kuum