• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euroriikide hinnad ühtlustuvad

  Euroopa Liidu õigusaktide järgi võib uut raha transportida väljapoole rahaliidu liikmesriike alates 1. detsembrist 2001 ning turvakaalutlustel ei ütle keegi, millal ja kustkaudu täpselt eurod Eestisse tuuakse. Kogus sõltub sellest, kui palju kommertspangad tellivad. Eesti Pank on hinnanud paari esimese kuu jooksul vajaminevat kogust mõnekümne miljoni euroni. Euro sularahale üleminek üldjuhul hinnamuutusi kaasa ei too. Helsingi poodides on näha, et hinnad arvutatakse otse ümber, st jagatakse 5,9ga. Linna ühistranspordi pileti hind aga kerkib bussist ostes praeguselt 10 margalt ehk 1,68 eurolt 2 täiseuroni, mis vanas vääringus on 11,89 marka.
  Samal moel, et vältida transpordivahendis sentidega arveldamist, ümardatakse Soome riigisiseste rongide hinnad ? osa kallimaks ja osa odavamaks.
  Lapsi rõõmustavad Helsingis McDonald?s ja Carrols, kes on hindu ümardanud allapoole ja märgavalt.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
FEB ostab väiksema konkurendi
Kütte-, veevarustuse ja ventilatsiooniseadmete müüja FEB ostab taanlastelt samas valdkonnas tegutseva ettevõtte Vaga Tehnika Eesti.
Kütte-, veevarustuse ja ventilatsiooniseadmete müüja FEB ostab taanlastelt samas valdkonnas tegutseva ettevõtte Vaga Tehnika Eesti.