Euroriikide hinnad ühtlustuvad

ÄP 21. detsember 2001, 00:00

Euroopa Liidu õigusaktide järgi võib uut raha transportida väljapoole rahaliidu liikmesriike alates 1. detsembrist 2001 ning turvakaalutlustel ei ütle keegi, millal ja kustkaudu täpselt eurod Eestisse tuuakse. Kogus sõltub sellest, kui palju kommertspangad tellivad. Eesti Pank on hinnanud paari esimese kuu jooksul vajaminevat kogust mõnekümne miljoni euroni. Euro sularahale üleminek üldjuhul hinnamuutusi kaasa ei too. Helsingi poodides on näha, et hinnad arvutatakse otse ümber, st jagatakse 5,9ga. Linna ühistranspordi pileti hind aga kerkib bussist ostes praeguselt 10 margalt ehk 1,68 eurolt 2 täiseuroni, mis vanas vääringus on 11,89 marka.

Samal moel, et vältida transpordivahendis sentidega arveldamist, ümardatakse Soome riigisiseste rongide hinnad ? osa kallimaks ja osa odavamaks.

Lapsi rõõmustavad Helsingis McDonald?s ja Carrols, kes on hindu ümardanud allapoole ja märgavalt.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:12
    Otsi:

    Ava täpsem otsing