Tõnis Oja • 20. oktoober 2002 kell 22:00

Telekomi positiivne mõju jätkus reedel

Eesti Telekomi poolt neljapäeval välja öeldud kasuminumber hoidis Tallinna börsi positiivselt aktiivsena ka reedel.

Telekomi aktsia oli põhinimekirjas kõige suurem tõusja. Aktsia kallines 1,99 protsenti, 79,80 kroonini. Ka Telekomi aktsia käive oli reedel korralik. Oma 4,3 miljoni krooniga jäi see vaid veidi maha Hansapanga aktsia käibest (5,3 miljonit krooni). Nii suur oli Telekomi käive viimati 9. augustil.

Hansapanga aktsia hind kerkis 1,42%, 211,86 kroonini.

Suurima tõusu tegi börsil siiski Baltika aktsia, mis kallines 2,32%, 34,42 kroonini.

Börsi käive oli kokku 10,85 miljonit krooni. Tehinguid sooritati 107. Üle saja tehingu on viimasel ajal tehtud vaid mõni kord kuus.

Üleeile juhivahetuse läbi teinud Viisnurga aktsia hind kukkus 13,6 protsenti, 29,73 kroonini. Ka päeva lõpuks jäi üles 10 müüginoteeringut, ostunoteeringuid aga ei olnud.

Uudis investeerimispanga Suprema äraostmisest Soome Evli Panga poolt on märk, et Tallinna börsil on veel lootust. Evli otsus viitab, et vähemalt osal skandinaavia investoritel on Eesti vastu huvi olemas. Evli oli ka Tallinna börsi üks esimesi välisliikmeid. Tõsi, põhjanaabrite senine aktiivsus pole suutnud börsistatistika vea piiri ületada, aga kohaliku maaklerfirma ostmine võib soomlaste osalust suurendada.

Neljapäeval-reedel oli Eesti Telekomi aktsiatega kauplemisel suhteliselt aktiivne ka Tallinna börsi kõige värskem liige, maailma suurtegijate hulka kuuluv Credit Suisse First Boston. Kas tõesti on välishuvi börsi vastu muutumas reaalseks?

Hetkel kuum