• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rahvaliit lõikas loorbereid Lõuna-Eestis

  Valimisliitudele jäi Rahvaliidu saavutatu aga alla, kokkuvõttes said enim kohti Lõuna-Eestis erinevad valimisliidud.
  Valga maakonna omavalitsustes sai erakondadest enim kohti volikogudes Rahvaliit. Valimiskomisjoni andmetel sai Rahvaliit Valgamaal volikogudes 28 kohta. Järgnesid Res Publica 22 ja Keskerakond 21 kohaga. Mõõdukad, Isamaaliit ja Eestimaa Ühendatud Rahvapartei said igaüks ühe koha. Valgamaal domineerisid valimistel kohalikud valimisliidud, kelle vahel jaguneb 85 kohta.
  Võru maakonnas said enim kohti volikogudes Res Publica ja Rahvaliit. Valimiskomisjoni andmetel sai Rahvaliit Võru maakonna omavalitsustes 40 kohta ja Res Publica 38 kohta. Mõõdukad said 13 kohta, Keskerakond 8 kohta, Reformierakond 4 kohta, Eesti Sotsiaaldemokraatlik Tööpartei 2 kohta ja Isamaaliit 1 koha. Eri nimedega valimisliitude vahel jaotus kokku 58 kohta.
  Põlva maakonnas said enim kohti volikogudes Keskerakonna liikmed. Valimiskomisjoni andmetel sai Keskerakond Põlvamaa volikogudes kokku 40 kohta. Järgnesid Rahvaliit 31 kohaga, Mõõdukad 19 kohaga ja Res Publica 18 kohaga. Reformierakond sai Põlvamaal 14 kohta. Eri valimisliitude vahel läheb jagamisele 42 kohta.
  Kui Tartu linnas saavutas suure võidu Reformierakond, siis maakonnas pani valimised kinni Rahvaliit. Valimiskomisjoni avaldatud tulemustest Tartu maakonnas selgub, et kokku 62 kohta maakonna omavalitsustes sai Rahvaliit. Erakondadest järgnevad Keskerakond 25 ja Res Publica 9 kohaga. Isamaaliit sai maakonnas 8 kohta, Reformierakond 7 kohta, Mõõdukad 3 kohta ja Eestimaa Ühendatud Rahvapartei samuti 3 kohta. Suure osa kohtadest võtsid ka eri nimedega valimisliidud, kokku 62 kohta kõigi omavalitsuste peale kokku.
  Ka Jõgevamaal sai Rahvaliit ülekaalukalt kõige rohkem esindajaid volikogudesse. Valimiskomisjoni andmetel sai Rahvaliit volikogudesse 90 esindajat. Järgnesid Keskerakond 26, Mõõdukad 19, Res Publica 10, Reformierakond 9 ja Isamaaliit 8 esindajaga. Kohalike valimisliitude esindajaid pääses Jõgevamaal volikogudesse 26.
  Pärnumaal valiti erakondadest volikogudesse kõige enam Keskerakonna ja Rahvaliidu esindajaid. Keskerakonnast sai volikogudesse 58 ja Rahvaliidust 56 esindajat. Järgnesid Res Publica 10, Isamaaliit 13, Reformierakond 8 ja Eestimaa Ühendatud Rahvapartei 2 esindajaga. Kohalikud liidud said volikogudes 150 kohta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Tallinna börs meelitab mind kohviaroomiga
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.