Ülo Toomsalu • 23. oktoober 2002 kell 6:04

EPL: Saasteloa puudumine tõi Shellile trahvi

Keskkonnainspektsioon karistas Shell Eesti ASi 3000 krooni suuruse rahatrahviga, sest ettevõtte kümnel Tallinna kütusetanklal puudus saasteluba.

Rikkumise avastasid inspektorid plaanilise kütusetanklate kontrolli käigus. ?Saasteluba oli aktsiaseltsil kunagi olemas olnud, kuid kontrollimise ajaks kehtivuse kaotanud ja selle ala vastutav isik oli lihtsalt unustanud saasteluba uuesti taotleda,? ütles keskkonnainspektsiooni kommunikatsioonispetsialist Ann Maripuu Eesti Päevalehele.

Maripuu sõnul ei ole Shell Eestil ka praegu saasteluba, sest taotluse koostamine ja läbivaatamine võtab aega. ?Paiksest saasteallikast tohib välisõhku saasteained eralduda vaid saasteloa või erisaasteloa alusel,? märkis ta.

Maripuu sõnul oleks inspektsioonil seaduste kohaselt võimalik ka tanklate tegevus peatada, kuid seekord ei peetud seda vajalikuks, kuna inimestele ohtu pole.

Shell Eesti jaemüügijuht Jaak Mikkeli sõnul oli eelmine saasteluba lõppenud aasta alguses. ?Loa vormistamine jäi natuke kahe silma vahele, aga saastetasu oleme me kogu aeg korralikult maksnud,? ütles Mikkel.

Mikkeli sõnul on bensiinijaamas tankimisel tekkiv saaste võrreldes mõne tehasega kaduvväike, aastas maksab Shell Tallinna tanklatelt saastetasu suurusjärgus mõnituhat krooni.

Hetkel kuum