29. oktoober 2002 kell 8:14

Eesti Pank võib rakendada rohkem meetmeid majanduse jahutamiseks

1,5 kuud tagasi Eesti Panga rakendatud majanduse jahutamise meetmetele võib oodata lisa.

?Vaatame, mis aasta lõpus juhtub,? lausus Toots. Kas ja mida keskpanga poolt oodata on, sõltub neljanda kvartali eksporditulemustest. Samas ütles Toots, et hetkel Eesti Pank täiendavaid sanktsioone kommertspankade vastu ei kavanda, kuid meeleolud väljaspool Eestit püsivad pingelised ning ekspordi kasvule suuri lootusi panna ei saa.

?Ühest küljest võib kommertspankadest aru saada,? kommenteeris Toots pankade aktiivset eralaenude andmist. ?Võib aga öelda, et põhiprintsiipides on kommertspangad Eesti Pangaga nõus.? Tootsi sõnul suhtleb Eesti Pank kommertspankadega tihedalt ning ootab nende ettepanekuid.

Ehkki hetkel on Tootsi sõnul olukord veel kontrolli all ja paanikaks põhjus puudub, võib eeldada, et pangad asuvad kliente täpsemalt eristama ning vastavalt sellele laenutingimusi muutma.

Hetkel kuum