• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mida jälgida UPSi valikul

  Maailmapraktika näitab, et oluline osa arvuti- ja tööstustehnoloogia riketest on tingitud toitevõrgus esinevatest elektrihäiretest.
  Parim kaitse voolupiikide, pingekõikumiste ja toitevõrgu pingekatkestuste vastu on UPS (uninterruptable power supply) ehk katkematu toitepinge allikas. Tarbijal on kasulik teada, millist UPS-seadet ta õigupoolest vajab, enne kui seda ostma läheb. Arvestatavad UPS-seadmete valmistajad toodavad kolme erineva tööpõhimõttega seadmeid:
  on impulssväljundiga (off-line, standby, back-UPS), varustab tarbijat energiaga, mida saadakse otse vahelduvvooluvõrgust.
  Katkematu toitepinge allika sisendis eemaldatakse osaliselt võrgumüra ja tõkestatakse ülepinge (kuni 276 volti) pääs tarbijasse, kuid võrgupinge kõikumised ja katkestused kajastuvad endiselt UPS-seadme väljundpinges.
  on impulssväljundiga või siinusväljundiga (line interactive, active standby) . See on eelmise UPSi täiustatud mudel, mis suudab täpsemini jälgida vahelduvvooluvõrgu pinget, seda vajaduse korral tõstes või langetades.
  Akutoitel töötades on stabilisaator-UPSil samasugused puudused kui eelmisel: pikk siirdeaeg ja ebakvaliteetse kujuga väljundpinge.
  on siinusväljundiga (on-line dubel conversion) ning teeb sissetulevast toitest alalispinge ja sellest tagasi 230voldise vahelduvpinge. UPSi eelis seisneb selles, et elektritarbijat toidetakse pidevalt töötavalt inverterilt.
  UPS-seadmeid on kasulik ja vajalik kasutada ka signalisatsiooni- ja häiresüsteemide, kassaaparaatide, avariivalgustuse, meditsiinitehnika, pideva töötsükliga tööstusseadmete vms toiteks.
  Kindlasti peab UPS-seadmete müüja suutma teha sellele ka hilisemat hooldust ja remonti.
  Autor: Aivar Küüle
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
WeWork jõudis teisel katsel New Yorgi börsile
NYSE börsil alustas täna kauplemist kontorirentija WeWork, mille kahe aasta tagune esimene katse aktsiaid noteerida lõppes fiaskoga.
NYSE börsil alustas täna kauplemist kontorirentija WeWork, mille kahe aasta tagune esimene katse aktsiaid noteerida lõppes fiaskoga.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Videopilt: Enefit Green alustab börsil kauplemist
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.