Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Walt Disney võitleb karupoeg Puhhi õiguste eest

  Karupoeg Puhhi kasutusõigust omav kompanii Walt Disney ja Puhhi autori lapselaps alustasid eile kohtuprotsessi Disney vaenlase vastu.

  Kompanii Stephen Slesinger Inc, mis hankis Briti autorilt A.A. Milnelt USAs õigused Puhhi nimele 1930 aastal, teats, et Disney on seadust lugenud valesti ja võib kaotada õigused Puhhile. Lisaks sellele võlgneb Disney kümme aastat kestnud kohtuvaidluses Slesingerile ligi 1 mld dollarit (15,6 mld krooni) kahjutasu.
  Disney ja Milne lapselaps Clare Milne palusid Los Angelase ringkonnakohtus tõendada Milne õigusi ja nõuda tagasi Puhhiga seotud autoriõigused. Karupoeg Puhhiga seonduv käive ulatub Disneyl umbes 1 mld dollarini aastas.
  Disney esindaja keeldus ütlemast, kui kiiresti see vaidlusküsimus lahendatakse ja Slesingeri juristid tõdesid, et nende algupärane autoriõiguse periood Puhhile ei ole lõppenud.
  Kümnendi kestnud võitlus Slesingers ja Disney vahel on olnud karm, kuna kaks poolt pole tihti suutelised nõustuma isegi kõige elementaarsemategi faktidega.
  Disney esindaja sõnul on Disney maksnud alates 1983. aastast Slesingerile kokku 60 mln dollarit honorari ja praegu maksavad neile umbes 230 000 dollarit nädalas.
  Karupoeg Puhh sündis 1920. aastate lõpus kui endise Briti armee ohvitseri ja näitekirjaniku A.A. Milne poeg Christopher Robin sõbrunes Londoni loomaias Winnie-nimelise karuga.
  Walt Disney <GR#US.DIS> aktsia tõusis eile New Yorgi börsil 3,2% tasemeni 18,63 dollarit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Investeerimisplatvormi juht: rikkusest pole kasu, kui meil planeeti enam pole
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.