11. november 2002 kell 7:52

Börsikommentaar: madal aktiivsus annab võimaluse odavalt turuga manipuleerida

Kui tavaliselt annavad suure osa käibest reeglina tehingud Hansapanga ja võib olla veel 1-2 aktsiaga, siis reedene päev oli ses suhtes erandlik.

Reedel sai üle 100 tuhande kroonise käibe seitse aktsiat, kusjuures suurim käive oli Merko aktsial (757 tuhat krooni).

Oleks väga teretulnud, kui ühtlane kauplemine kujuneks traditsiooniks, kuid kardan, et seda siiski ei juhtu. Trendiks on kujunenud hoopis olukord, kus enamuse väärtpaberitega tehakse üks-kaks tehingut, kui sedagi.

Madal likviidsus on viinud olukorrani, kus on võimalik väga odavalt turuga manipuleerida. Piisab ühest tehingust paarikümne aktsiaga ja aktsia hind on liigitatud sobivas suunas. Igatahes ebaloogilisi hinnaliikumisi, mis on tingitud üksikutest väikestest tehingutest, on viimastel nädalatel silma torganud kaunis tihti.

Hetkel kuum