• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kaitsejõudude Peastaabis planeeritakse personali nüüd paremini

  Kaitsejõudude Peastaabis planeeritakse personali nüüd paremini, leidis Riigikontrolli järelaudit.

  Riigikontroll tegi järelauditi, et selgitada, kas Kaitsejõudude Peastaabi personali planeerimise kvaliteet loob eeldused maksumaksja raha otstarbekaks kasutamiseks, ning on seisukohal, et planeerimine on paranenud.
  Kaks aastat tagasi ilmnes selles valdkonnas väga palju probleeme. Seekordne audit näitas, et viimase aasta jooksul on tehtud olulisi samme hea personaliplaneerimise
  tagamiseks: on koostatud pikaajaline arengukava ja eelarveplaneering; tegeldakse ameti- ja teenistuskohtade struktuuri ning koosseisule esitatavate nõuete täiendamisega.
  Samas on mitmed olulised küsimused, nagu näiteks väljaõppevajadused, veel lõplikult otsustamata. Samuti ei ole jõutud kaitseväeteenistuse seaduse alusel
  kaadrikaitseväelastele kehtima hakkavate haridus- ja kvalifikatsiooninõuete mõju analüüsides veel nii kaugele, et öelda kõigile kaadrikaitseväelastele, mis neist saab, ehk mida tähendab konkreetselt iga inimese jaoks fakt, et ta ei vasta oma teenistuskoha nõuetele.
  Riigikontroll peab endiselt vajalikuks rõhutada, et personali hulk, kvalifikatsioon, pealekasv ja õppevõimalused ning kaitsejõudude ülesanded ja
  eelarvevahendid peavad olema omavahel kooskõlas. Samuti peab iga kaadrikaitseväelane teadma, milline on tema lähitulevik ja pikem perspektiiv kaitseväes.
  Kontrolliaruande kokkuvõttega saate tutvuda Riigikontrolli veebilehel <#siit=www.riigikontroll.ee>.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Aimar Ventsel: Kesk-Aasia õppetund – autoriteet pole jumalast antud
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Aasia turud kauplesid eri suundades Hiina majanduskasv 4%
Aasia aktsiaturud kauplesid esmaspäeval eri suundades, täna ilmusid ka Hiina jaemüüginumbrid, mis andsid aimu, kui suurt mõju avaldavad koroonaviiruse piirangud tarbimiskulutustele, mis pani Pekingi ka rahapoliitikat lõdvendama, vahendab Reuters.
Aasia aktsiaturud kauplesid esmaspäeval eri suundades, täna ilmusid ka Hiina jaemüüginumbrid, mis andsid aimu, kui suurt mõju avaldavad koroonaviiruse piirangud tarbimiskulutustele, mis pani Pekingi ka rahapoliitikat lõdvendama, vahendab Reuters.
Termoriietus, mida on testinud ja heakskiitnud kümned tuhanded kliendid
Erinevate uuenduste, koostöö ja muutuste ajal leiavad aset hämmastavad asjad. Ette­võtted, kus eile toodeti soomustehnikat, valmistavad täna kombaine. Kalameeste, jahimeeste ja reisimeeste varustust tootnud ettevõte pakub tänasel päeval vormirõivaste komplekte absoluutselt igasuguse profiiliga ettevõtete töötajatele. Rahvusvahelise ette­võtte SALMO esindaja Aleksei Antiptšik räägib Äripäevale, kuidas nad jõuavad täna oma ärikliendini.
Erinevate uuenduste, koostöö ja muutuste ajal leiavad aset hämmastavad asjad. Ette­võtted, kus eile toodeti soomustehnikat, valmistavad täna kombaine. Kalameeste, jahimeeste ja reisimeeste varustust tootnud ettevõte pakub tänasel päeval vormirõivaste komplekte absoluutselt igasuguse profiiliga ettevõtete töötajatele. Rahvusvahelise ette­võtte SALMO esindaja Aleksei Antiptšik räägib Äripäevale, kuidas nad jõuavad täna oma ärikliendini.
Arvustus. Esimene elektri-Volvo kannaks perutava põdra välja küll
Vanasti tegi Volvo nn turbotelliseid. XC40 Recharge Twin on särtsutellis.
Vanasti tegi Volvo nn turbotelliseid. XC40 Recharge Twin on särtsutellis.