13. november 2002 kell 8:05

Börsikommentaar: Moody's peab Eestit arenenud riigiks

Reitinguagentuuri Moody?s otsus tõsta Eesti valuutakohustuste tasemele A1 näitab, et agentuur peab Eestit arenenud riigiks.

Riikide konkurentsivõimelt kerkisime sel aastal kolme pügala võrra, möödudes Prantsusmaast ja Itaaliast. Viimastel nädalatel on välisajakirjanduses järjest ilmunud positiivseid uudiseid Eestist, kuhu tasub investeerida.

Kõik see on loomas positiivse fooni välisinvesteeringute suhtes, mis peaks peagi hakkama vilja kandma. Kuigi kauplemisaktiivsus on Tallinna börsil peaaegu olematu, võib peagi pilt muutuda.

Aasta lõpul tehakse plaanid järgmise aasta investeeringute osas. On peaaegu kindel, et paljud finantsinstitutsioonid suurendavad järsult oma Kesk-Euroopa investeeringute mahtu, millest küllaltki rasvane tükk peaks jõudma ka Eestisse.

Hetkel kuum