• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Telekom välishuvi abil üle 91 krooni

  Eesti Telekomi aktsia tõusis Tallinna börsil eile 3,9, tasemeni 91,07 krooni. Tegemist on väärtpaberi kõrgeima sulgemistasemega viimase 23 kuu jooksul.
  Sampo Panga maakleri Peeter Koppeli sõnul tegutseb turul üks agressiivne välisostja ja kuna kohalikel midagi eriti pakkuda ei ole, liigubki hind väga järsult üles.
  Eesti Telekomi tellimusraamatu alusel oli börsipäeva lõpus üks parimaid väärtpaberi ostjaid ligi 6000 aktsia suuruse orderiga Credit Suisse First Boston.
  Koppeli sõnul on kohalikud investorid pigem sabassörkijate rollis. Samas on neil tekkinud hirm tuleviku suhtes ning seetõttu on hakatud endale kõrgetel hinnatasemetel spekulatiivseid positsioone sisse võtma, lootes teenida nii lühiajalist kiiret tulu.
  Välisturgudel on telekomisektor näidanud ennast viimasel ajal väga positiivselt. Dow Jonesi telekomisektori indeks on viimase kuuga kosunud 16 ehk pisut enam kui Eesti Telekomi aktsia. Koppeli arvates aitab välismaaklerite jõudmine kohalikule turule tõsta meie turu seotust välisturgudega, kuid muudab väärtpaberid ka rohkem kõikuvaks.
  Ülejäänud väärtpaberid, kui siia mitte arvestada erastamisväärtpaberi 7 tõusu, liikusid suhteliselt stabiilselt. Hansapanga aktsia, mis pole viimase viie aasta jooksul üle 224,69 krooni tõusnud, ei saanud sellest tasemest läbimurdmisega hakkama ka eile. Aktsia sulgus 224,22 kroonil, 0,7 plussis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Nasdaq suutis ainukesene napis plussis sulguda
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.