• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Telekom kahe aasta kõrgtasemel

  Eile jätkus Tallinna börsil juba üle nädala kestnud tõusulaine. Eesti Telekomi aktsia hind kerkis 1,34 protsenti, kahe aasta kõrgeimale tasemele, 94,51 kroonile.
  Viimati maksis Telekomi aktsia nii palju 2000. aasta 28. novembril. Telekom oli 31 tehinguga ka aktiivseimalt kaubeldav aktsia. Aktsia käive ? veidi üle 2 miljoni krooni ? jäi tavalisele käibeliidrile Hansapanga aktsiale maha vaid 43 000 krooniga. Novembris kallines Telekom 16,2 protsenti, olles põhinimekirjas enim kerkinud aktsia. Aasta algusega võrreldes on hind tõusnud umbes kolmandiku võrra.
  Hansapanga aktsia kallines 1,35 protsenti, 234,39 kroonini. Aktsia hind liigub nelja ja poole aasta kõrgeimal tasemel. Novembrikuu jooksul kallines Hansapanga aktsia 7,4 protsenti, aasta algusega võrreldes on Tallinna börsi likviidseim aktsia kerkinud 50 protsenti.
  Põhinimekirjas kallinesidki eile kõik aktsiad, millega tehinguid sooritati. Nullipoisteks jäid põhinimekirjas Merko Ehitus ja Tallinna Kaubamaja. Ehkki novembris oli Merko aktsia oma 2,6protsendilise hinnatõusuga suhteliselt tagasihoidlik, on aasta algusega võrreldes aktsia kerkinud üle 80 protsendi.
  Äripäeva indeks kerkis 0,45 protsenti, 579,98 punktini. Nii kõrge oli 10 enam kaubeldava aktsia hinnaliikumist peegeldav indeks mai keskel, mil see oli üle 600 punkti. Novembrikuu jooksul kerkis indeks 6,2 protsenti, aasta algusega võrreldes aga rohkem kui veerandi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Kriis ajas töötu Siiri Sisaski seenele: müüsin kontserditel salateid ja moose
Vabakutseline muusik ja laulja Siiri Sisask rääkis Äripäeva raadiosaates "Edukad naised", kuidas hakkas koroona-ajal talveks raha koguma hoidiseid müües.
Vabakutseline muusik ja laulja Siiri Sisask rääkis Äripäeva raadiosaates "Edukad naised", kuidas hakkas koroona-ajal talveks raha koguma hoidiseid müües.
A. Le Coqi juht: riik ei tule mulle ütlema, mida ma pean sööma ja mida mitte
Kui Arenguseire Keskuse raportit kajastavas artiklis kirjeldati võimalust tuua päevakorda rahvatervise maks, mis tähendab maksu suhkru- ja rasvasisalduse eest, siis joogitööstuse A. Le Coq tegevjuht Tarmo Noop peab valeks toiduainete klassifitseerimist headeks või halbadeks.
Kui Arenguseire Keskuse raportit kajastavas artiklis kirjeldati võimalust tuua päevakorda rahvatervise maks, mis tähendab maksu suhkru- ja rasvasisalduse eest, siis joogitööstuse A. Le Coq tegevjuht Tarmo Noop peab valeks toiduainete klassifitseerimist headeks või halbadeks.