• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA aktsiaturgudel oli kahaksas järjestikune tõusunädal

  USA aktsiaturgudel lõppes reedega kaheksas järjestikune tõusunädal. Viimati kerkis indeks 8 nädalat järjest 1998. aasta esimeses kvartalis.

  Ehkki reedel Dow Jonesi tööstuskeskmine <GR#US.^DJI> ja teised olulisemad indeksid langesid, pani nädala positiivsele bilansile aluse varasemad tõusupäevad.
  Kolmapäevane Dow? 255punktine tõus oli rekordiline. Nii palju pole enimjälgitav indeks tõusnud tänupühaeelsel päeval mitte kunagi. Reedene langus oli 0,40 protsenti, 8896,09 punktini. Aasta algusega võrreldes on Dow langenud 11,2%.
  On vähetõenäoline, et järelejäänud kuuga suudetakse kaotus aasta lõpuks tasa teha. Kui indeks jääb aasta lõpuks miinusesse, siis tähendab see Dow? langust kolmandat järjestikust aastat. Viimati langes USA aktsiaturg kolm aastat järjest 1939?1941.
  Dow on aasta algusega võrreldes isegi paremas seisus kui teised olulised indeksid. S P 500 indeks <GR#US.^SPC>, mis reedel langes 0,27 protsenti, 936,31 punktini, on aasta algusega võrreldes 18,5 protsenti madalam, ja Nasdaqi koondindeks <GR#US.^IXIC>, mis reedel kukkus 0,62 protsenti, 1478,78 punktini, on aasta algusega võrreldes koguni 24,2 protsenti madalam.
  USA suuruselt teise lennukompanii United Airlines <GR#US.UAL> aktsia kukkus 32,51 protsenti, 2,45 dollarini, sest mehhaanikute ametiühing ei olnud nõus palgakärbetega. Lennukompaniil on suur võlakoorem ning 375 mln dollari suuruse laenu tähtaeg saabub täna. Kui ametiühingutega kokkulepet ei saavutata, siis läheb aia taha riigi garantiiga 1,8 mld dollari suurune laenutaotlus ning ettevõte läheb tõenäoliselt paari nädalaga pankrotti.
  Kauplemisaktiivsus lennukompanii aktsiatega oli reedel kuus korda suurem kui tavaliselt. Laupäeval tuli siiski teade, et mehhaanikud jäid palga alandamisega nõusse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ain Kivisaar: eksklusiivse kinnisvara kese kolib lähiaastatel Tallinna Manhattanile
Tallinna kinnisvaraturul käib sügisele omaselt vilgas tegevus kõigis segmentides. Huvi püsib jätkuvalt kõrge ka eksklusiivsete elamispindade vastu ning võib prognoosida, et lähiaastate luksuskinnisvara keskmeks saavad lisaks jätkuvalt populaarsele mereäärele ka südalinna kõrghooned, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.
Tallinna kinnisvaraturul käib sügisele omaselt vilgas tegevus kõigis segmentides. Huvi püsib jätkuvalt kõrge ka eksklusiivsete elamispindade vastu ning võib prognoosida, et lähiaastate luksuskinnisvara keskmeks saavad lisaks jätkuvalt populaarsele mereäärele ka südalinna kõrghooned, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.
Ignitise tulemusi kergitas kõrge elektrihind
Üheksa kuuga on Leedu energiaettevõte Ignitis kasvatanud käivet 34%, selgub börsiteatest.
Üheksa kuuga on Leedu energiaettevõte Ignitis kasvatanud käivet 34%, selgub börsiteatest.
Esimesel koroonaaastal kasvasid tervishoiukulud Eestis 167 miljoni euro võrra
Möödunud aasta algul puhkenud pandeemia mõju tervishoiule iseloomustavad ühelt poolt suurenenud erakorralised kulud, teisalt seiskunud plaaniline ravi. Seega jäid raviteenuste kulud erakorralise olukorra perioodil võrreldes eelneva aastaga väiksemaks.
Möödunud aasta algul puhkenud pandeemia mõju tervishoiule iseloomustavad ühelt poolt suurenenud erakorralised kulud, teisalt seiskunud plaaniline ravi. Seega jäid raviteenuste kulud erakorralise olukorra perioodil võrreldes eelneva aastaga väiksemaks.
Tuntud ehitusfirma käive langes suurelt
Tuntud ehitusfirma Eviko käive kukkus läinud aastal 40%, aasta lõppes kahjumis.
Tuntud ehitusfirma Eviko käive kukkus läinud aastal 40%, aasta lõppes kahjumis.