• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maris Lauri: III kvartali kaubandusnäitajad pole üllatavad

  Hansabank Marketsi analüütiku Maris Lauri hinnangul III kvartali kaubandusnäitajad mingeid üllatusi kaasa ei toonud.

  Tänavu III kvartalis suurenes nii jae- kui hulgikaubandusettevõtete läbimüük eelmise aasta sama kvartaliga võrreldes vastavalt 15 ning 18 protsenti.
  Maris Lauri ütles näitajaid kommenteerides, et III kvartali tulemus oli juba teada. 'Teada on ka see, et suuremad kaubandusettevõtted võtavad väiksematelt turgu toidukaubanduse osas,' lisas ta.
  Statistikaamet viitas kaubandusnäitajaid avaldades enim kasvanud tekstiilitoodete, rõivaste ja jalatsite jaemüügile. Keskmisest enam suurenes ka mööbli, majatarvete, kodumasinate, kütuse ja toidukauba jaemüük.
  Lauri sõnul on inimeste jõukamaks muutudes tekkind võimalus kulutada mitte ainult toidukaubale. Lisaks on paljude kaubagruppide osas tegemist hooajakaupadega - külmem ilm sunnib ostma rõivaid, lapsed on vaja valmis panna kooliminekuks.
  Ka majapidamiskauba ost on analüütiku hinnangul osaliselt seotud hooajalisusega, sest inimesed veedavad rohkem aega kodus.
  'Arvestades aktiivset laenutegevust ja kasvanud kinnivaraturgu on pärast suvekuudel tehtud remonte hakatud ka kodusid sisustama.' lausus Lauri.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Euroopa aktsiad on heitlikku nädalat lõpetamas langusega
Euroopa aktsiaturud on lõpetamas heitlikku nädalat napi langusega vaatamata sellele, et päeva alustati enam kui pooleprotsendilise tõusuga. Investorid muretsevad eelkõige koroonaviiruse omikronitüve pärast, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud on lõpetamas heitlikku nädalat napi langusega vaatamata sellele, et päeva alustati enam kui pooleprotsendilise tõusuga. Investorid muretsevad eelkõige koroonaviiruse omikronitüve pärast, vahendab Reuters.
Superstaari produtsent suurimast hirmust: pelgan meeletult võõraid inimesi
Telesaate "Eesti otsib superstaari" produtsent Triin Luhats rääkis Äripäeva raadiosaates "Edukad naised", kuidas kardab suuri projekte alustades ühendust võtta võõrastega.
Telesaate "Eesti otsib superstaari" produtsent Triin Luhats rääkis Äripäeva raadiosaates "Edukad naised", kuidas kardab suuri projekte alustades ühendust võtta võõrastega.
Silen: viie aasta pärast oleme 20 korda suuremad
Kuigi senise müügi- ja tootearendusedu põhjal võib Silenile ennustada hiilgavat tulevikku, on vaja siiski keskenduda oleviku ärivõimalustele, nentis vaikust pakkuva Sileni juht Endrus Arge Äripäevale antud intervjuus.
Kuigi senise müügi- ja tootearendusedu põhjal võib Silenile ennustada hiilgavat tulevikku, on vaja siiski keskenduda oleviku ärivõimalustele, nentis vaikust pakkuva Sileni juht Endrus Arge Äripäevale antud intervjuus.