4. detsember 2002 kell 13:26

Tarbimise kasv ületab 2002. aastal esmakordselt SKP kasvu

Tarbimise kasv ületab tänavu esmakordselt SKP kasvu, kasvutempo jätkudes Eesti Pank sekkub.

?Mingit maailmamajanduse taastumist järgmisel aastal ei tule,? ütles Eesti Panga president Vahur Kraft. ?Kui tasakaalustumist ei toimu, ei välista me meetmeid. Meie sammude arsenal on pikk, kuid ma ei taha neid siinkohal välja tuua.?

Prognooside kohaselt kasvab tarbimine 2002. aastal 6,8% ja SKP 5,3%. Tuleval aastal loodab Eesti Pank, et eratarbimise kasv asendub ekspordi kasvuga, ja ekspordi kasv kerkib tänavuse 5,4% tasemelt 15,1% tasemele. Eratarbimise kasv langeb prognooside kohaselt 4,3% tasemele.

Eesti Panga asepresident Märten Ross lisas, et kommertspangad on aktsepteerinud keskpanga soovitusi sisemajandusse suunatud investeeringute osas. ?Kutsuks aga eraisikuid arvestama, et majandus on tsükliline,? ütles Ross.

Hetkel kuum