Peeter Stamberg • 23. detsember 2002 kell 13:00

Börsiülevaade: 10 aktsiat viis Merko Ehituse aktsia hinna uuele rekordtasemele

Merko Ehituse aktsia hind sulgus täna Tallinna börsil 82,14 kroonil ehk uuel rekordtasemel.

Merko Ehituse aktsia viis rekordtasemele vaid 10 aktsiaga tehtud tehing, millest kogunes käivet veidi üle 821 krooni eest. Senise rekordilise sulgemishinnani ehk 81,36 kroonini oli aasta algusest üle 89 protsendi kerkinud aktsia jõudnud alles nädal aega tagasi. Täna kerkis aktsia hind 1,74%.

Üldine aktiivsus oli börsil kauplemispäeva alguses madal. Ühe miljoni kroonise käibeni jõuti alles pärast 2 tundi ja 50 minutit kestnud kauplemist. Kauplemispäeva lõpu poole aitas käivet kasvatada suuremad tehingud Hansapanga, Norma, Eesti Telekomi ja Harju Elektri aktsiaga.

Päeva lõpuks kogunes 57 tehingus käivet veidi alla 6 miljoni krooni eest. Võrreldes reedega, mil käivet kogunes pea 42 miljoni krooni eest oli tagasiminek märkimisväärne. Viimati oli väiksema käibega kauplemispäev detsembri alguses. Väikese käibe taga on nähtavasti see, et paljud investorid nii Eestist kui ka välismaalt on nähtavasti juba puhkamas ja valmistuvad lähenevateks pühadeks.

Liideraktsiate hinnad liikusid vähe. Hansapanga aktsia hind langes 2,92 mln kroonise käibe juures 0,19%, 243,62 kroonile. Eesti Telekomi aktsia hind kerkis 0,17%, 93,88 kroonile.

Hetkel kuum