Christel Karits • 16. oktoober 2003 kell 22:00

Evelin Pang laulab Vaikse Hääle suureks

?Üksnes selle rolli pärast tasub etendust vaatama minna, sest sellise häälematerjali ja -ulatusega pole paraku õnnistatud ka paljud meie püünele pürgivad noored lauljad,? tõdeb teatrikriitik Jaanus Kulli Eesti Päevalehe kultuuriküljel.

Vaikne Hääl on omas maailmas elav raskesti seltsiv tüdruk, kes on kaotanud oma isa, keda ta väga armastas. Nüüd kuulab tüdruk vanu plaate, mille ta isa on talle jätnud. Mõnikord laulab aga neid laule ise, osates kuulsaid lauljannasid Judi Garlandi, Billie Holidayd, Piafi, Basseyd, Marilyn Monroed ja Marlene Dietrichi väga hästi järele teha ? nii ehtsalt, et võib segaminigi ajada. Hüüdnime Vaikne Hääl on ta saanud sellest, et vähese jutu juures ta pigem sosistab kui räägib.

Tüdruku alkohoolikust ema Mari Hoffig (Anne Paluver) aga ei mõista oma tütart ja tahab endale lihtsalt uut meest leida.

Näidendis ongi kaks põhiliini: Mari ja Vaikse Hääle lugu. See on värvikate karakteritega komöödia, kus suur tähtsus on muusikal.

Hetkel kuum