Andres Kärssin • 19. november 2003 kell 12:09

Tallinn muudab oma elanikele parkimise soodsamaks kui võõrastele

ID-kaarti omavad tallinlased saavad lisaks soodsamale piletihinnale ühissõidukites kesklinnas tulevikus odavamalt parkida kui mitte-tallinlased.

Abilinnapea Toomas Vitsut ütles täna Tallinna linnavalitsuse pressikonverentsil, et pealinna parkimispoliitika muutes, mis toob muu hulgas endaga kaasa parkimise kallinemise kesklinnas, seotakse parkimishind Tallinna elanikuks olemisega. 'Konkreetsetes arvudest siin rääkida ei saa, küll on aga tegemist seisukohaga, millest edasi minna,' märkis ta.

Vitsut lausus, et parkmine kallineb küll kõigi jaoks, kuid samas on hinnatõus kõrgem mitte-tallinlastele: 'See vahe ei saa olema sümboolne, vaid tuntav.'

Uus parkimiskord peaks hakkama Tallinnas kehtima alates järgmise aasta 1. jaanuarist.

Lisaks ühistranspordi piletihinna ja parkimishinna diferentseerimisele hakkavad Tallinna elanikud Vitsuti sõnul tulevikus saama hinnasoodustusi ka linnale kuuluvate spordirajatiste kasutamisel, näiteks Nõmme ujulas.

Hetkel kuum