Christel Karits • 27. november 2003 kell 22:00

Jõulumuinasjutt Tallinna ja Tartu Kaubamajas

Reedel, 28. novembri õhtul saab talvemuinasjutt piduliku alguse nii Tallinna kui Tartu Kaubamajas.

Tallinna muinasjutt algab kell kuus õhtul Kaubamaja ees muinasjutulaulude kontserdiga, mille lõpus saabub valgel hobusel Lumivalgeke.

Laule esitavad Maarja-Liis Ilus Jasmiini rollis, Blacky nõiana, Jaanika Sillamaa Lumivalgekese rollis, Summer printsina, Jakko Maltis Aladinina ning Susan Lilleväli Pöial-Liisi ema rollis. Kogu aeg on tegevad ka Kaari Sillamaa Laste Kaunite Kunstide kooli õpilased. Muinasjututegelased pakuvad kohaletulnuile piparkooke ja alkoholivaba hõõgveini. Ilutulestiku saatel avaneb muinasjutt vaateakendel, mis on kujundatud Lumivalgekese loo ainetel.

?Muinasjutt kaubamajas on võimalus leida tavapärases jõulumöllus hoopis muinasjutuline ja inspireeriv lõõgastumise oaas. Võimalus mängida, mõelda ennast argielust muinasjutu sisse, puhata välja punakuueliste mehikeste, põtrade ja kuusekeste üleküllusest,? ütleb kampaania ideoloog, kaubamaja loovjuht Kristina Herodes. Külastajaid teenindavad näiteks lastemaailmas kolm põrsakest, Lumivalgekesed meesteosakonnas ja kolm karu spordi- ja vaba-aja maailmas.

Tartus saab talvemuinasjutt piduliku alguse reede õhtul kell viis Raekoja platsil, kust kaubamaja suunas hakkab liikuma muinasjututegelaste rongkäik koos hobustega. Tartu Kaubamajas saab nautida ansambli Noorkuu muinasjutulist muusikat. Väljas jagatakse linnarahvale hõõgveini ja komme. Õhtu lõpetab tulevärk. Tartu Kaubamaja taga on muinasjututare, kus saab meisterdada, joonistada, voolida, vaadata Tartu lasteaedade laste esinemisi.

Hetkel kuum