• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jõulumuinasjutt Tallinna ja Tartu Kaubamajas

  Reedel, 28. novembri õhtul saab talvemuinasjutt piduliku alguse nii Tallinna kui Tartu Kaubamajas.
  Tallinna muinasjutt algab kell kuus õhtul Kaubamaja ees muinasjutulaulude kontserdiga, mille lõpus saabub valgel hobusel Lumivalgeke.
  Laule esitavad Maarja-Liis Ilus Jasmiini rollis, Blacky nõiana, Jaanika Sillamaa Lumivalgekese rollis, Summer printsina, Jakko Maltis Aladinina ning Susan Lilleväli Pöial-Liisi ema rollis. Kogu aeg on tegevad ka Kaari Sillamaa Laste Kaunite Kunstide kooli õpilased. Muinasjututegelased pakuvad kohaletulnuile piparkooke ja alkoholivaba hõõgveini. Ilutulestiku saatel avaneb muinasjutt vaateakendel, mis on kujundatud Lumivalgekese loo ainetel.
  ?Muinasjutt kaubamajas on võimalus leida tavapärases jõulumöllus hoopis muinasjutuline ja inspireeriv lõõgastumise oaas. Võimalus mängida, mõelda ennast argielust muinasjutu sisse, puhata välja punakuueliste mehikeste, põtrade ja kuusekeste üleküllusest,? ütleb kampaania ideoloog, kaubamaja loovjuht Kristina Herodes. Külastajaid teenindavad näiteks lastemaailmas kolm põrsakest, Lumivalgekesed meesteosakonnas ja kolm karu spordi- ja vaba-aja maailmas.
  Tartus saab talvemuinasjutt piduliku alguse reede õhtul kell viis Raekoja platsil, kust kaubamaja suunas hakkab liikuma muinasjututegelaste rongkäik koos hobustega. Tartu Kaubamajas saab nautida ansambli Noorkuu muinasjutulist muusikat. Väljas jagatakse linnarahvale hõõgveini ja komme. Õhtu lõpetab tulevärk. Tartu Kaubamaja taga on muinasjututare, kus saab meisterdada, joonistada, voolida, vaadata Tartu lasteaedade laste esinemisi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Gregor Raudvere: kalli elektri kurja juur
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Toyota ehitab USAsse akutehase
Jaapani autotootja Toyota teatas täna, et ehitab Põhja-Carolinasse 1,29 miljardi dollari eest uue akutehase elektrisõidukite tarbeks, vahendab CNBC.
Jaapani autotootja Toyota teatas täna, et ehitab Põhja-Carolinasse 1,29 miljardi dollari eest uue akutehase elektrisõidukite tarbeks, vahendab CNBC.
Elektri hind tõusis uue rekordini Novembri algusega võrreldes 15kordne tõus
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Tööstur: tootjad peaksid julgemalt hindu tõstma
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".