• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Doping ? Soome rahvussport

  Soome spordimuuseumis on sellel talvel esil Soome viimaste aastate suurim trauma ? sportlaste jätkuvad vahelejäämised dopingukontrollis.
  ?See on vale positiivne,? teatas Soome naissuusatajate liider Kaisa Varis möödunud talvel pärast seda, kui ta maailmameistrivõistel vahele jäi. Virpi Kuitunenile, kes oli kaks aastat varem koos suusavõistkonnaga Lahti MMil dopingutestis juba vahele jäänud, oli Varise vahelejäämine veelgi traagilisem. Tema oli kaheaastase võistluspausi järel suutnud naiste teatesõidus hõbemedali võita. Varise ?vale positiivse? tõttu jäi ta aga sellestki medalist ilma.
  Hoolimata sellest, et soomlased jätkuvalt dopinguga vahele jäävad, arvab enamik Soome suusatajaid, et nende spordiala on Soomes palju ?puhtam? kui mujal maailmas.
  Lisaks on paljastunud auk kohalikus seadustikus ? sportlased nõuavad kohtute kaudu ametivõimude poolt konfiskeeritud preparaatide eest riigilt raha tagasi.
  Dopingunäitusele sobiksid ka Soome teise rahvusspordiala, pesapalli esindajad. Paari aasta eest leppis enamik kohalikest tippudest mängude tulemused kokku ja suutis riiklikult kihlveokontorilt raha ka välja petta, enne kui vahele jäädi. Kui veel lisada käesoleva sügistalve dopingu-uudised kergejõustikumaailmast, siis on selge, et üle hulga aja tasub sel talvel Helsingisse suundudes tutvuda spordimuuseumi värske näitusega.
  Autor: Tarmo Virki
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Selgusid aasta investor ja aasta investeerimistegu Välja anti mitu eripreemiat
Tänasel investor Toomase konverentsil kuulutati pidulikult välja aasta investorina Kristjan Liivamägi ning aasta investeerimisteoks sai Investeerimisfestival.
Tänasel investor Toomase konverentsil kuulutati pidulikult välja aasta investorina Kristjan Liivamägi ning aasta investeerimisteoks sai Investeerimisfestival.
Kuidas Kaarel Kotkas pauguga majandusteooria põhitõe selgeks sai
Eesti eduka idufirma Veriff asutaja Kaarel Kotkas kõneles tänasel investor Toomase konverentsil, kuidas üks hiidlane Emmastest jõudis nii kaugele, et tema ettevõte tegutseb Räniorus ja teeb oma teenusega võimalikuks maailma suurimate firmade äri.
Eesti eduka idufirma Veriff asutaja Kaarel Kotkas kõneles tänasel investor Toomase konverentsil, kuidas üks hiidlane Emmastest jõudis nii kaugele, et tema ettevõte tegutseb Räniorus ja teeb oma teenusega võimalikuks maailma suurimate firmade äri.
USA süüdistab Valgevene ametnikke piraatluses seoses Ryanairi lennuki intsidendiga
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.