• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nano firma nimes tõi kaasa aktsia võimsa tõusu

  Kasvav nanotehnoloogia vaimustus tegi imesid Nanometricsi aktsiaga, kirjutas USA Today.

  Ainus häda seisneb selles, et firma ainus seos nanotehnoloogiaga on esimesed neli tähte firmanimes ja aktsia sümbol NANO.
  Kolmapäeval tõusis Nanometricsi aktsia <GR#US.NANO> päevasiseselt kümme protsenti, lõpetades päeva ligi viie protsendiga plussis. Eile langes aktsia 0,8 protsenti, 15,93 dollarile.
  Aktsia liikus päevasiseselt tandemis Nanogeni aktsiaga, mis tõusis kolmapäeval 52 protsenti 5,74 dollarile. Firma teatas, et võitis USAs nanotehnoloogiaalase patendi. Eile tõusis aktsia <GR#US.NGEN> 7,32 protsenti, 6,16 dollarile.
  Firma aktsia sai hoogu juurde uuenenud huvist nanotehnoloogia vastu, kuna USA president Bushi lauale on jõudmas 3,7 mld dollarilise arvega seaduseelnõu, mis propageerib molekulaarskaalas masinate ja materjalide uurimist.
  Nanometricsi aktsiat Oppenheimeris analüüsiv Gerald Fleming sai kolmapäeval kaheksa kuni kümme kõnet, kus maaklerid arvasid, et Nanometricsil on midagi pistmist nanotehnoloogiaga.
  'Firma on tegutsenud umbes 25 aastat, küllalt enne seda, kui nanotehnoloogiast on laiemalt rääkima hakatud,? ütles Fleming. ?See on lihtsalt kokkusattumus.?
  Analüütiku hinnangul on täiesti tõenäoline, et mõned investorid ostsid NANO aktsiat arvates, et nad ostavad Nanogeni aktsiat.
  Kui Nanometricsi aktsia sai ekslikult tõusuhoogu seoses firma nime alguse või aktsiasümboliga, poleks see esimene kord, kus investorid ajavad sarnaste firmanimedega aktsiad segi.
  Möödunud nädala hüppas raadiojaama Saga Communications aktsia <GR#US.SGA> viis protsenti, enne kui firma jõudis esitada palve peatada aktsiaga kauplemine.
  Selgus, et Wall Street Journal oli kirjutanud loo võimalikust Briti turismifirma Saga Groupi müügist, millel polnud mingit pistmist Saga Communicationsiga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Raadiohommikus: Eesti IT-ettevõtete edulood Lähis-Idas ja spaaäri tulevikust kõrgete energiahindade juures
Dubai Expol käib Eesti IKT-sektori ettevõtete jaoks aktiivne töö ja ärisidemete sõlmimine. Cybernetica äriarenduse konsultant Kevin Tammearu räägib raadiohommikus sellest, kuidas õnnestus tal allkirjastada koostööleping Paapua Uus-Guinea valitsusega. Nortali Lähis-Ida ja Aafrika regiooni juht Marek Helm jagab kogemusi piirkonnas äri ajamisest ja ITLi juht Doris Põld selgitab, milliseid ärivõimalusi näevad Eesti IKT-ettevõtted Pärsia lahe regioonis.
Dubai Expol käib Eesti IKT-sektori ettevõtete jaoks aktiivne töö ja ärisidemete sõlmimine. Cybernetica äriarenduse konsultant Kevin Tammearu räägib raadiohommikus sellest, kuidas õnnestus tal allkirjastada koostööleping Paapua Uus-Guinea valitsusega. Nortali Lähis-Ida ja Aafrika regiooni juht Marek Helm jagab kogemusi piirkonnas äri ajamisest ja ITLi juht Doris Põld selgitab, milliseid ärivõimalusi näevad Eesti IKT-ettevõtted Pärsia lahe regioonis.
Valitsuses köeb kriis elektritoetuste pärast Keskerakond: vaja on lisaeelarvet
Kaks päeva kestnud läbirääkimised koalitsiooninõukogus ei ole Reformierakonda ja Keskerakonda suutnud kokkuleppeni viia, peaminister lubas esineda poliitilise avaldusega ning Keskerakonna juht Jüri Ratas ähvardas, et ajaaken hakkab vaikselt sulguma.
Kaks päeva kestnud läbirääkimised koalitsiooninõukogus ei ole Reformierakonda ja Keskerakonda suutnud kokkuleppeni viia, peaminister lubas esineda poliitilise avaldusega ning Keskerakonna juht Jüri Ratas ähvardas, et ajaaken hakkab vaikselt sulguma.