• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eilne päev algas USAs kasumivõtuga

  Teisipäevase tõusu järel alustasid USA peamised indeksid langusega. Juba enne turu avanemist oodati kasumivõttu.
  Kaks maaklerfirmat avaldasid enne börsipäeva algust oma kvartalitulemused, mis olid ootustest paremad. Lehman Brothers teatas kvartalikasumi 157protsendisest kasvust, 481 mln dollarile, mis tegi kasumiks aktsia kohta 1,71 dollarit. Firmalt oodati 1,57 dollarit kasumit aktsia kohta. Firma aktsia hind langes kella 17ks 1,2 protsenti, 73,66 dollarile.
  Bear Stearnsi kasum kasvas ?vaid? 36 protsendi võrra, 1,5 mld dollarile. Kasum aktsia kohta kasvas 61 protsenti, 2,19 dollarile. Firmalt oodati 1,81dollarilist kasumit aktsia kohta. Maaklerfirma aktsia tõusis kella 17ks 1,2 protsenti, 75,38 dollarile. Täna avaldavad oma tulemused veel kaks suurt maaklerfirmat ? Morgan Stanley ja Goldman Sachs.
  Eile alustati kauplemist Hiina elukindlustusseltsi China Life aktsiatega. Tegu oli maailma ühe suurima esmaemissiooniga suvest alates. China Life?i aktsia alustas oma debüüti 23,25 dollariga, tõustes poole tunniga 24,22 dollarile. Aktsia emissioonihinnaks oli 18,68 dollarit.
  Teisipäeval oli USA aktsiaturg suure valiku majandusstatistika lummuses, mis innustas investoreid aktsiad ostma ja viis turu tõusule. Kui suurem osa indikaatoreid võis positiivselt tõlgendada (eriti analüütikute ootustega võrreldes), siis tarbijahinnaindeks näitas deflatsioonilist arengut.
  ?Meil on enamvähem poolteist aastat edestanud Nasdaq tootluselt Dow Jonesi tööstuskeskmist. Nüüd on käimas vastupidine trend ja ma ei oota, et see oleks ühe-nädala fenomen,? ütles Holland & Co juht Mike Holland.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Mandre: terviseedendus saagu lähtekohaks
Praeguses sotsiaalkindlustussüsteemis puudub tugev seos inimeste tervisekäitumise ja riiklike teenuste vahel, kirjutab Mihkel Mandre arvamuslugude konkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Praeguses sotsiaalkindlustussüsteemis puudub tugev seos inimeste tervisekäitumise ja riiklike teenuste vahel, kirjutab Mihkel Mandre arvamuslugude konkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Börs: Nasdaqi indeks langes korrektsiooni
USA aktsiaturud jätkasid täna langust, ühelt poolt olid börsifirmade kvartalitulemused tugevad, aga investorid on intressimäärade tõusu ootuses jätkuvalt tehnoloogiasektori aktsiaid müümas, vahendab Bloomberg.
USA aktsiaturud jätkasid täna langust, ühelt poolt olid börsifirmade kvartalitulemused tugevad, aga investorid on intressimäärade tõusu ootuses jätkuvalt tehnoloogiasektori aktsiaid müümas, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: Rakveret juhib koroonasse nakatunud linnapea ja Jaak Roosaare avaldab tänavused plaanid
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.
Kallas lubas kaaluda ettevõtete võrgutasude vähendamist ja hinnalae seadmist
Koalitsioonipartneriga peetavate läbirääkimistega rappa jooksnud Reformierakonna juht ja peaminister Kaja Kallas lubas teisipäeval siiski kaasa mõelda uute toetuste kehtestamisele.
Koalitsioonipartneriga peetavate läbirääkimistega rappa jooksnud Reformierakonna juht ja peaminister Kaja Kallas lubas teisipäeval siiski kaasa mõelda uute toetuste kehtestamisele.