Romet Kreek • 17. detsember 2003 kell 22:00

Eilne päev algas USAs kasumivõtuga

Teisipäevase tõusu järel alustasid USA peamised indeksid langusega. Juba enne turu avanemist oodati kasumivõttu.

Kaks maaklerfirmat avaldasid enne börsipäeva algust oma kvartalitulemused, mis olid ootustest paremad. Lehman Brothers teatas kvartalikasumi 157protsendisest kasvust, 481 mln dollarile, mis tegi kasumiks aktsia kohta 1,71 dollarit. Firmalt oodati 1,57 dollarit kasumit aktsia kohta. Firma aktsia hind langes kella 17ks 1,2 protsenti, 73,66 dollarile.

Bear Stearnsi kasum kasvas ?vaid? 36 protsendi võrra, 1,5 mld dollarile. Kasum aktsia kohta kasvas 61 protsenti, 2,19 dollarile. Firmalt oodati 1,81dollarilist kasumit aktsia kohta. Maaklerfirma aktsia tõusis kella 17ks 1,2 protsenti, 75,38 dollarile. Täna avaldavad oma tulemused veel kaks suurt maaklerfirmat ? Morgan Stanley ja Goldman Sachs.

Eile alustati kauplemist Hiina elukindlustusseltsi China Life aktsiatega. Tegu oli maailma ühe suurima esmaemissiooniga suvest alates. China Life?i aktsia alustas oma debüüti 23,25 dollariga, tõustes poole tunniga 24,22 dollarile. Aktsia emissioonihinnaks oli 18,68 dollarit.

Teisipäeval oli USA aktsiaturg suure valiku majandusstatistika lummuses, mis innustas investoreid aktsiad ostma ja viis turu tõusule. Kui suurem osa indikaatoreid võis positiivselt tõlgendada (eriti analüütikute ootustega võrreldes), siis tarbijahinnaindeks näitas deflatsioonilist arengut.

?Meil on enamvähem poolteist aastat edestanud Nasdaq tootluselt Dow Jonesi tööstuskeskmist. Nüüd on käimas vastupidine trend ja ma ei oota, et see oleks ühe-nädala fenomen,? ütles Holland & Co juht Mike Holland.

Hetkel kuum