Peeter Stamberg • 22. detsember 2003 kell 22:00

Hansa aktsial tugev aastalõpp

Eile näitas kauplemine börsil, et pühad ja aasta lõpp on päris lähedal. Tehinguid tehti vaid kuue aktsiaga neljateistkümnest. Traditsiooniliselt tugevat aastalõppu näitab eilse päeva põhjal Hansapanga aktsia ka sellel aastal.

Hansapanga aktsia kerkis eile 27,3 miljoni krooni suuruse käibe juures 2,15 protsendi võrra, 334,06 kroonile. Tänasest on aasta lõpuni jäänud viis kauplemispäeva. Viimastel aastatel on Hansapank aastalõpul teinud läbi tõusu. Alates 1999. aastast on protsentides tõus viimasel viiel päeval jäänud 2,4 ja 3,9 protsendi vahele.

Üle miljoni krooni (täpsemalt 2,2 miljonit krooni) andis 30,6 miljoni kroonisesse kogukäibesse Eesti Telekomi aktsia. Aktsia hind võrreldes reedega ei muutunud ehk aktsia sulgus 103,27 kroonil. Võrreldes Hansapanga aktsiaga on Telekomi aastalõpp olnud märksa heitlikum. 1999. ja 2001. aastal aktsia viimasel viiel kauplemispäeval veidi tõusis, 2000. ja möödunud aastal langes. Telekomi aktsiale mõjub viimasel ajal negatiivselt dollari langus euro suhtes, mis tõttu Londonis kaubeldavate Telekomi hoiutõendite hind kroonidesse panduna langeb.

Suurim tõusja oli eile Kalevi aktsia, mille hind kerkis suuresti tänu laiale ostu- ja müügihinna vahele ligi 15 protsendi võrra 42,25 kroonile. Ainsana lõpetas päeva miinuses Merko Ehituse aktsia, mille hind taandus 1,95 protsenti, 188,70 kroonile.

Hetkel kuum