Analüütikud tiivustasid Nokiat

Peeter Stamberg 08. jaanuar 2004, 00:00

Nokia aktsia tegi Helsingi börsil läbi tõusu, mida toetasid kahe investeerimispanga poolt avaldatud positiivsed analüüsid.

Euroopa suurematel aktsiaturgudel valitsesid eile üldiselt pessimistlikumad toonid, peamised indeksid olid õhtul 0,6?0,9% miinuses.

Õhtuks oli Nokia aktsia kerkinud 1,9%, 14,12 eurole. Päeva sees käis aktsia ära ka 14,37 euro tasemel ehk oli ligi 4% plussis. Investeerimispank JP Morgan tõstis aktsiale antava soovituse võrdlusindeksi osakaalu ületavale. Pank teatas klientidele saadetud raportis, et pärast mitterahuldavat 2003. aastat usutakse sellel aastal Nokia aktsia paremat liikumist, vahendas CBS MarketWatch. Saksamaa investeerimispank Dresdner Kleinwort Wasserstein soovitab maailma suurima mobiiltelefonitootja aktsiat värske analüüsi järgi osta. Wassersteini teatel peaks Nokia kasumlikkust parandama mobiiltelefonide nõudluse tõusulaine.

Tänu investeerimispankade raportitele tegi Nokiast veelgi tugevama tõusu läbi British Airwaysi aktsia. Londoni börsil oli aktsia hind õhtuks tõusnud 9,7%, 265,50 pennile. Uudisteagentuuri Bloomberg andmetel tõusis aktsia eile kõrgeima tasemeni alates 2001. aasta 11. septembri terrorirünnakutest. Financial Times kirjutas, et investeerimispangad tõstsid British Airwaysi aktsia väljavaateid firma detsembrikuu reisijateveo numbrite avaldamise järel.

JP Morgan kergitas neutraalse soovituse lennufirma aktsiale indeksi kooseisust suuremaks (overweight). Goldman Sachs tõstis firma selle aasta kasumiprognoosi aktsia kohta. BNP Paribas tõstis aktsiasoovituse turutootlust ületavaks. Oriel Securities soovitas British Airwaysi akstiat senise vähendamise asemel hoida.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing