Automüüjate kolimistuhin

Tõnu Tramm 16. jaanuar 2004, 00:00

Olulisim uuendus, mida alanud aasta kaasa tõi, puudutab Mitsubishide kliente ja potentsiaalseid ostjaid, kõige värskem muudatus aga Autorist Renault? ostnud inimesi ning Saabi kliente.

Alates sellest aastast hakkas senise Helkama-Auto asemel Mitsubishit esindama Mercedese, Jeepi ja Chrysleri maaletooja ? AS Silberauto. Senised Mitsubishi edasimüüjad enam importööriga seotud ei ole, kaasa arvatud Tallinnas Järvevana tee ja Pärnu maante nurgal tegutsev AGR Auto. Mitsubishide edasimüüjateks nii Tallinnas kui väljaspool seda said Helkama-Auto volitatud esinduste asemel Silberauto koostööpartnerid. Tallinnas OÜ Pointing, Pärnus AS Erimark ja Viljandis AS Pargi Autokeskus. Tartus hakkab alates märtsist tegutsema Silberauto enda ühine esindus, ehk autokaubamaja, kuhu koonduvad kõik tema esindatavad margid.

Garantiihooldust teevad Mitsubishidele kuni 1. maini senised esindused. Tallinnas Helkama Auto, Tartus Aleksandri Auto ja Kaatrikeskus ning Sillamäel AS ZUR. Siis võtavad ka hoolduse poole üle Silberauto edasimüüjad. Silberauto ei välista teise esinduse rajamist Tallinnasse, hetkel vaadatakse selle pilguga ja vaadatakse, kuidas müük uutes esindustes käima läheb. Lootust on, et hästi, sest uuel esindajal on õnnestunud tehaselt välja kaubelda nii soodsamad hinnad kui laiem mudelivalik. Näiteks on nüüdsest saadaval ka Mitsubishi Lanceri 1,3-liitrine versioon, mille baashind on tublisti alla 200 000 krooni piiri. Varem oli Eestis saada vaid 1,6 ja 2-liitrised mudelid, 1,6 alghinnaks oli 219 000 krooni. Nüüd on sama auto baashinnaks 202 500 krooni ehk 16 500 krooni vähem. Linnamaasturi Outlander baashind kukkus 319 900 kroonilt 311 000 kroonile ja mudelivalikusse lisandus ka 2,4-liitrise mootoriga versioon, viimasel on ka automaatkäigukasti võimalus. Pealegi on Mitsubishil lähiajal tulemas arvukalt uusi mudeleid, neist üks esimesi saab olema juba tänavu mais müügile jõudev Grandis. Autospordihuvilised saavad soetada aga juba märtsist endale uhiuue Lancer EVO 8, sügisel on oodata uut väikeautot Colt.

Kõige värskem uuendus autorul pärineb sellest nädalast, mil seni Mustamäe teel, Eks Kaubamaja kõrval tegutsenud Autori AS, vahetas oma nime City Renault?ks ja kolis Staadioni tn 1 endisesse Audi esindusse. Vahepeal oli selles esinduses koha sisse võtnud Porsche, kes omakorda kolis nüüd Paldiski maanteele, uue Audi keskuse tiiva alla. Igati loogiline samm, sest on ju Porsche ja VW-Audi grupi omanikud suuresti kattuvad. Senist Autori esindust Mustamäe teel vähemalt esialgu kinni ei pandud, sinna jäi tegutsema kasutatud autode müügi pool. Kogu firmateenindus ja uute autode müük on aga kolinud ära Staadioni tänavale. Mis saab Mustamäe tee esindusest tulevikus, ei osanud ettevõtte tegedirektor Vello Tamm veel kosta. ?Eks vaatame kuu lõpus, kas jätkame seal ka veebruaris või mitte,? lausus Tamm.

Sel nädalavahetusel võtab ka Viking Motors käsile suurema kolimise ning viib Saabi Tammsaare tee 51, Opeli esinduse kõrvale rajatud uhiuude salongi. Tegemist on kõikidele Saabi standarditele vastava müügisalongiga, mille pidulik avamine toimub veebruari keskel. Uues salongis on pinda 454 m², samas hakkab toimuma ka klientide vastuvõtt teenindusse ning varuosade müük.

Uue keskuse juures on mõeldud ka kasutatud autode ostjatele ? nendele mõeldud müügisalong hakkab paiknema hoone teisel korrusel. Jaanuari lõpus esitleb Viking Motors oma uues salongis ka uut, 1,8-liitrise mootoriga Saab 9-3 Sport Sedaani, mille hind seniste mudelitega võrreldes märksa ostjasõbralikum: ligi 30 000 krooni senisest baasmudelist odavam. Paldiski maanteel loomaaia vahetuses läheduses asuv Viking Motorsi senine salong uksi kinni ei pane. Sinna jääb esialgu edasi Jaguar ja tulevikus pole välistatud ka teise Opeli esinduse avamine. See on aga esialgu veel lahtine, nagu ka Jaguari tulevik Eestis.

Mõni aeg tagasi jooksis ajakirjandusest läbi info, et Fordi omanduses oleva Jaguari esindusõigus suundub Viking Motorsilt Fordi maaletoojale Info-Autole. Siiani pole aga Jaguar ja Info-Auto veel pooli rahuldavat kokkulepet leidnud ning kas Jaguar jätkab senise esindajaga, leitakse uus, või jääb Jaguar Eestis hoopis esindamata, on täna veel lahtine. ?Arvan, et ehk umbes kuu aja pärast on sel teemal uudiseid oodata,? lausus ASi Viking Motors müügidirektor Kalle Kuuspalu.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing